تبلیغات چیست؟

همه ما یک تصویر کلی از تبلیغات (Advertising) در ذهن خود داریم اما اگر بخواهیم یک تعریف دقیق از آن ارائه دهیم، می توان گفت تبلیغات «ابلاغ یک پیام مشخص برای یک گروه معین است که با صرف هزینه انجام می شود و این پیام کاملا غیر شخصی است.»

چگونه تبلیغات موفق بسازیم

مطابق این تعریف یک تبلیغ دارای پنج جزء اصلی است:

  1. پیام
  2. رسانه انتقال پیام
  3. گروه مخاطب پیام
  4. صرف هزینه برای انتقال پیام
  5. غیر شخصی بودن پیام

این ها اجزای اصلی یک تبلیغ هستند و حذف هرکدام، ما را از محوریت تبلیغات دور می کند. اما تبلیغات در مفهوم ساده شده آن به معنای «جهت دهی به افكار عمومی با قصد و نیت قبلی به سمت و سوی خاص به واسطه وسایل مختلف تبلیغاتی مانند رسانه های جمعی است.

در این مقاله با عناوین زیر آشنا می شوید:

  • چرا تبلیغات
  • چگونه تبلیغات موفق بسازیم ؛ تبلیغ موثر
  • شعار تبليغاتي
  • انواع رسانه های تبلیغاتی
  • کمپین تبلیغاتی
  • برندینگ و مارکتینگ
  • تبلیغات و بازدهی در زمان
  • تبلیغات هدفمند

چرا تبلیغات

از آنجا که پیش از انقلاب صنعتی و افزایش تولید انبوه و کارخانه ای، تولید انواع محصولات، اندک و عرضه ی آنها نیز محدود بود، تولیدکنندگان نیازی به تبلیغ نداشتند. محصولات آن ها آنقدر اندک بود که با ارائه آن ها به بازار، به سرعت فروش می رفت. اما پس از صنعتی شدن تولید، افزایش محصولات و تنوع آنها، بازار تبدیل به فضایی رقابتی شد و هر محصول یا خدمات برای جذب مشتری بیشتر، نیازمند تبلیغات و معرفی بیشتر خود شد.

امروزه می توان گفت یک محصول، بدون تبلیغات، وجود خارجی ندارد. تبلیغات، تاثیر بر ضمیر ناخودآگاه مخاطبان دارد و آنها را به طور نامحسوس به سمت خرید می برد. بنابراین تبلیغات به خودی خود پس از مدتی شرکت ها را به سودرسانی و فروش بیشتر می رساند، حتی وقتی که یک کمپانی، تبلیغات خود را متوقف کرده باشد، از مزایای تبلیغات گذاشته و باقی ماندنش در ذهن ها، بهره می برد.

چگونه تبلیغات موفق بسازیم ؛ تبلیغ موثر

تبلیغات تجاری به شرطی می تواند مفید باشند كه یک هدف خاص را با سیاستی طولانی مدت دنبال كرده و در فعالیت های مستمر بازاریابی شركت داشته باشد. در امر تبلیغات مداومت، بازریابی و اتکا به روش ها و شعارها، می تواند به نتیجه مطلوب و موفقیت منتهی شود. همچنین استفاده از شگردهای جدید و به روز در جذب حداکثری مخاطب موثر است.

برای موفقیت در تبلیغات، باید به چند نكته اساسی توجه كرد:

  1. بازار را بشناسیم و بدانیم مشتریان چه كسانی هستند و چه می خواهند
  2. آنها را تقسیم بندی كنیم، چون مصرف كنندگان، گروه های اجتماعی مختلف هستند.
  3. اولویت بندی مشتریان و مصرف كنندگان
  4. جایگاه یابی کنیم به این معنا كه نام تجاری بتواند جایگاه مناسبی به دست آورد و حاوی مزیت رقابتی باشد كه مشتری را جلب و جذب كند

چگونه تبلیغات موفق بسازیم

شعار تبليغاتي

شعار (Slogan) عبارتی کوتاه و به یادماندنی است که برای بیان هدف و یا عقیده ای در زمینه امور تجاری یا سیاسی بکار برده می شود. شعارهای تبلیغاتی ساده هستند و برای فهم مخاطبان عام شکل می گیرند. امروزه با توجه به گوناگونی و تنوع تبلیغات درعرصه عمومی، شعارهای تبلیغاتی منظر جلب توجه و اعتماد سازی در مقابل رقیبان شده است. یک شعار تبلیغاتی خوب می تواند یک برند و محصول را سال ها در ذهن ها ماندگار کند. ویژگی اصلی شعار تبلیغاتی «کوتاه و نکته دار بودن آن است (مثل جملات قصار) و این ویژگی در تأثیرگذاری بیشتر و به یاد ماندن آن کمک می نماید.

انواع رسانه های تبلیغاتی

انجام تبلیغات شیوه های متعددی دارد اما در یک نگاه کلی می توان گفت که تبلیغات همیشه از بستر رسانه ها به مخاطبین خود انتقال می یابند. به طور کلی رسانه ، ابزار یا موقعیتی است که در آن پیام از فرستنده به گیرنده انتقال می یابد. مختلف در حوزه علوم ارتباطات، رسانه تعاریف مختلفی دارد اما رسانه ها به طور عام به سه دسته تقسیم می شوند:

  • رسانه های ادراک حسی(زمان و مکان)
  • رسانه های نشانه شناختی(تصویر، زبان، خط و موسیقی)
  • رسانه های فنی انتقالی(رسانه های مکتوب، رادیو، تلویزیون، اینترنت)
  • در حوزه تبلیغات عموما از دسته سوم استفاده می شود. این رسانه ها شامل رسانه های دیداری از قبیل تلویزیون، اینترنت، مجلات و روزنامه ها و همچنین رسانه های شنیداری
  • نظیر رادیو هستند. اما در حوزه تبلیغات بهترین حالت استفاده ی آمیخته از انواع رسانه ها است، هرچند این اقدام باید به صورت هوشمندانه و باتوجه به ماهیت محصول صورت گیرد.

کمپین تبلیغاتی

کمپین تبلیغاتی( Advertising Campaign) که در فارسی به برنامه جامع تبلیغات ترجمه شده است که مجموعه ای از فعالیت های تبلیغاتی چند جانبه است و در آن قبل از هر چیز، هدف کمپین مشخص شده، مخاطب تعیین شده و با برنامه ریزی دقیق، می کوشد پیام مناسب در دوره زمانی مناسب با بودجه مناسب، برای مخاطب مناسب ارسال شده و تعداد بیشتری از مخاطبان را برای نزدیک تر کردن ارتباط با مالک کمپین، ترغیب نماید.

برندینگ و مارکتینگ

برندسازی یا برندینگ (Branding)، فرآیندی است که در طی آن به جایگاه احساسی و عاطفی یک محصول یا خدمت افزوده می گردد، بدین وسیله ارزش آن برای مشتریان و سایر ذی نفعان افزایش می یابد. برندینگ دانشی است که با برتری دادن به یک برند (Brand) باعث افزایش اعتبار و شهرت آن برند در بازار رقابت می شود، اعتبار و شهرت یک برند به طور مستقیم می تواند منجر به فروش بیشتر و قیمت گرانتر محصولات وخدمات شود، به زبان دیگر برندسازی روش هوشمندانه تجارت و تولید ثروت است. برندینگ چیزی بیش از ایجاد یک نام یا لوگو خاص و زیبا برای یک مخصول یا خدمت است، برندسازی مسیری است که به واسطه آن مشتریان، محصولات و خدمات یک شرکت را درک و تجربه می کنند. ضرورت داشتن برند از این روست که با توجه به حركت جوامع مصرفی به سمت مدگرايی، در اختیار داشتن برند (Brand) یا نام های تجاری معتبر يكی از راهكارهای ايجاد تمايز و شخصیت به شمار می رود.

مارکتینگ (Marketing) یا همان بازاریابی، عبارت است از همگراسازی همه فعالیت های شرکت در مسیر فروش بیشتر. بازاریابی به عنوان فرآیندی مدیریتی-اجتماعی تعریف می شود که به وسیله آن، افراد، گروه ها و سازمان ها از طریق تولید، عرضه و مبادله کالا (و خدمات) با یکدیگر، به تأمین نیازها و خواسته های خود اقدام می کنند.

اما بطور خلاصه در تفاوت برندینگ و مارکتینگ می توان گفت مارکتینگ، کار و فعالیتی است که برای رساندن پیام و یا تعهد و قول کمپانی به مشتریان انجام می شود، در حالیکه برندینگ چگونگی وفادار بودن به قولی است که پیش از این به مشتریان و کارکنان آن کمپانی داده شده است.

تبلیغات و بازدهی در زمان

زمان از عناصر مهم در زمینه تبلیغات است. این که تبلیغ یک شرکت در چه زمان و فصل و روز و ساعتی از سال دیده و پخش شود و اینکه دوره و تعدد و تکرار آن در یک بازه زمانی چطور اتفاق می افتد، بستگی کاملی به استراتژی تبلیغاتی آن شرکت و نوع محصول آن دارد. اما در یک قاعده کلی، تبلیغات امری مداوم و همواره است و عنصر زمان در آن باید بصورت دراز مدت در نظر گرفته شود. استراتژی تبلبغاتی بر مبنای محصول و اهداف آن، زمان شروع و دوره ی دیده شدن هر محصول را تعیین کرده و با توجه به بازده آن، بازه های زمانی جدید تعریف می شود.

تبلیغات هدفمند

گام اول هدف مند سازی یک تبلیغ یافتن مخاطبان تبلیغ است. جامعه هدف اصلی ترین رکن تبلیغات هدفمند است و پس از آن سنجش میزان آگاهی و سطح و سواد و سن مخاطبان و آنالیز اطلاعات جامعه هدف مورد اهمیت قرار می گیرد. این اطلاعات می تواند به چگونگی زمان و مکان و بازه و کیفیت تبلیغ کمک کند. برای مثال اگر مخاطبان یک تبلیغ تلویزیونی دانش آموزان هستند اطلاع از زمان حضور آنها در منزل، می تواند زمان پخش تبلیغ را معین کند. در واقع تبلیغات هدفمند بستگی قطعی به اطلاعات و داده ها درباره مخاطبان آن تبلیغ دارد و بدون این اطلاعات، تبلیغات سوخته و هدر رفته قلمداد می شود.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید بهترین برندهای آرایشی

فروشگاه اینترنتی بورچین

قالب وردپرس

قالب وردپرس