رزومه یا resume عبارت است از شرح حالی کوتاه ولی جامع از سوابق و توانایی های حرفه ای و تحصیلی فرد به همراه اطلاعات تماس شخص. نوشتن رزومه بسیار ساده ولی همراه با نکته های ظریفی است که می تواند آن را تاثییر گزارتر کرده و توانایی های شما را بهتر معرفی کند، بنابر این نوشتن رزومه خوب می تواند شما را در نیل به اهداف کاری و تحصیلی تان یاری نماید.
رزومه ممکن است بر روی سوابق تحصیلی و پژوهشی و یا سوابق کاری و حرفه ای تمرکز داشته باشد که بر حسب کاربرد آن حجم و جزئیات قسمت های رزومه متفاوت می باشد. مثلا اگر برای اخذ پذیرش دانشگاهی در حال نوشتن رزومه می باشید بهتر است بیشتر بر روی جزئیات سوابق تحصیلی تمرکز کرده و در رزومه خود به پررنگ کردن موضوعات دانشگاهی بپردازید و اگر برای پیدا کردن شغل به نوشتن رزومه مشغولید بیشتر به مهارت های خود در کار و سوابق کاری بپردازید.
ممکن است با واژه های رزومه یا CV برخورد داشته باشید ، در ادامه به توضیح در مورد فرق این و واژه و همچنین ترفند ها و ساختار نوشتن رزومه می پردازیم.

تفاوت resume و cv

دو واژه رزومه (Resume) و سی وی (cv یا Curriculum Vitae) در بسیاری از موارد با معانی نزدیک به هم به کار برده می شوند اما تفاوت هایی با هم دارند.
رزومه اصولا دارای 1 یا 2 صفحه بوده و بصورت مختصر تر نوشته می شود به طوری که در 3 تا 4 دقیقه قابل خواندن باشد. به همین علت اصولا برای درخواست های شغلی از رزومه استفاده می شود تا مولفه های شاخص در جذب نیرو به سرعت قابل شناسایی بوده و بررسی کننده رزومه ها وقت مطالعه آن ها را داشته باشد.

cv داری دو یا چند صفحه می باشد و بیشتر برای درخواست های پذیرش و معرفی شغلی که نیاز به جزئیات بیشتری است مورد استفاده قرار می گیرد.

قسمت های مختلف رزومه

ترتیب قرار گیری قسمت های مختلف رزومه با توجه به هدف آن اندکی متفاوت است اما در اینجا ما به معرفی حالت کلی آن می پردازیم.

اطلاعات تماس

قطعا مهمترین بخش رزومه اطلاعات تماس شما می باشد. این اطلاعات شامل نام و نام خانوادگی ، شماره تلفن و موبایل ، آدرس منزل به همراه کد پستی و ایمیل می باشد. اگر رزومه شما برای مقاصد تحصیلی می باشد توصیه می شود اطلاعات تماس دانشگاه فعلی خود را نیز ذکر نمایید.
در برخی از موارد در این رزومه ها عکس پرسونلی نیز قرار میگیرد.
همچنین در این قسمت جنسیت و وضعیت تاهل خود را نیز ذکر نمایید. اگر رزومه خود را به انگلیسی می نویسید تلفن ها را با کد محلی درج نمایید مثلا: +98 و یا +98912 .
اگر رزومه شما به زبان فارسی می باشد و جنسیت شما مرد است وضعیت خدمت نظام وظیفه خود را نیز ذکر نمایید.

سوابق تحصیلی

سوابق تحصیلی خود را به ترتیب زمان ( به صورت برعکس ) ذکر نمایید ، یعنی جدیدترین مدرک تحصیلی در بالا و به ترتیب مدارک قدیمی تر در پایین قرار بگیرند. این مدارک شامل مدارک کسب شده برای مهارت های زبان نمی باشد.
در جلوی هر یک از این مدارک طول دروره ، تاریخ و محل اخذ مدرک ، معدل خود را ذکر نمایید و اگر رزومه در حال نگارش برای اخذ پذیرش دانشگاهی می باشد واحد ها و سرفصل های گذرانده شده را در این قسمت درج نمایید.

مهارت های زبان

اگر به زبانی یا زبان هایی غیر از فارسی آشنایی دارید در این قسمت لیستی از آن ها به همراه میزلن آشنایی تان به آن زبان ها تهیه کنید. برای هر زبان میزلن تسلطتان به سخن گفتن ، خواندن ، نوشتن و شنیدن آن زبان را جداگانه ذکر نمایید و اگر مدرکی مرتبط با آن دارید تاریخ و جزیات امتیازات اخذ شده در آن مدرک را ذکر نمایید.

سوابق کاری

اگر هدف شما از نوشتن رزومه جذب در بازار کار است در نوشتن این قسمت بسیار دقت کنید. سوابق کاری خود را نیز مانند سوابق تحصیلی به صورت معکوس از نظر زمانی مرتب کنید یعنی آخرین سابقه کاری در بالای لیست قرار بگیرد. سوابق کاری خود را با ذکر تاریخ فعالیت در آن شرکت ، سمت و خلاصه مسئولیت ها بنویسید.

مهارت های فنی

در این قسمت به توضیح و معرفی مهارت های فنی خود بپردازید مثلا اگر در دوره ای شرکت کرده اید که به عنوان تحصیلات آکادمیک یا دانشگاهی محسوب نمی شود آن را در اینجا ذکر نمایید. در برخی از رزومه ها مهارت های حوزه IT مانند شناخت و مهارت استفاده از انواع نرم افزارها در قسمتی جداگانه نوشته می شود.
چند نکته در نگارش رزومه تاثیر گذار

همواره به یاد داشته باشید که در نگارش رزومه توازنی بین کامل و جامع بودن آن و خلاصه نویسی بیابید و از نوشتن مطالب غیر ضرووری بپرهیزید تا رزومه شما در حوصله مخاطب آن بگنجد.
دقت کنید که واژه های تخصصی رشته خود را با املائ درست نوشته زیرا غلط املایی تاثییر منفی بر نظر خواننده آن می گذارد.
نسخهای از PDF رزومه خود داشته باشید تا هرگاه به آن نیاز داشتید بتوانید آن را برای کسی ایمیل کنید.
رزومه خود را با سلیقه و بسیار منظم تایپ کنید و قسمت های مختلف آن را با خوط افقی (Horizontal line ) جدا کنید تا قابل تفکیک باشند.
دقت کنید مقایرتی بین تاریخ و اعداد رزومه فارسی و انگلیسی شما نباشد.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید بهترین برندهای آرایشی

فروشگاه اینترنتی بورچین

قالب وردپرس

قالب وردپرس