کاشت و پرورش کدو تنبل ( کدو حلوایی ) بسیار راحت است و یکی از سبزیجات ایده آل برای کاشت در باغچه یا گلدان می باشد. کدو حلوایی یک گیاه علفیست که دارای ساقه های بلند و خزنده و برگ های پهن است ، گل های این گیاه زرد و میوه آن شبیه خربزه و یا خیلی بزرگتر از آن است ، کدو حلوایی با نام علمی Cucurbita moschata متعلق به تیره کدویان.

قسمت های مورد استفاده کدو حلوایی میوه ، پوست ، تخم میوه میباشد و گل کدو حلوایی را پخته و در تهیه ترشی ، مربا و … مورد استفاده قرار میدهند.کدو حلوایی طعم شیرین و بافت نرم و لطیفی دارد اما بسیار کم کالری است به طوری که در هر ۱۰۰ گرم از این گیاه تنها ۲۰ کالری وجود دارد.کدو حلوایی یکی از نیروگاه های تولید ریزمغذی های حیات بخش در طبیعت است که با بیش از یکصد ماده مغذی و شفابخش بسته بندی شده و در عین حال برای حفظ زیبایی نیز بسیار مفید است.

مراحل کاشت و پرورش ، نگهداری و مراقبت از کدو تنبل ( کدو حلوایی ) در مزرعه، باغچه و گلدان

مکان مناسب کاشت ( نور )

برای کاشت کدو باید جای گرم با نور مستقیم آفتاب را انتخاب کنید. از کاشتن کدوها در سایه اجتناب کنید، زیرا کدوها کامل و رسیده نخواهند شد.

خاک مناسب

خاک باید کود و مواد معدنی لازم را داشته باشد که زه‌کشی بسیار خوبی هم داشته باشد.اگر خاک زمین شما ضعیف است، آن را مقداری شخم بزنید و با کمپوست ( یا کود حیوانی یا خاک برگ ) مخلوط کنید. به هر کدو، باید به مقدار یک متر مربع فضا اختصاص دهید.

زمان کاشت بذر کدو حلوایی

در روزهای اولیه بهار باید بذر آن را بکارید. بهتر است بذر کدو را ابتدا در خانه و یک هفته پیش از کاشت در گلدان کوچکی بکارید و سپس به خاک منتقل کنید.دانه های کدو حلوایی، در خاک سرد، جوانه نمی زنند؛ بنابراین حتما باید بذرهای کدو حلوایی را پس از آخرین یخبندان بکاریم. در مناطق خنک تر می توانید بذر کدو را دراواسط یا اواخر فصل بهار بکارید. اگر بذر کدوها را خیلی زود بکارید، جوانه نخواهند زد.

کاشت کدو تنبل

کاشت نشا کدو

همچنین می توانید ۳ هفته قبل از آخرین یخبندان، بذر کدو حلوایی را در گلخانه نشاء بزنید. بذرهای کدو حلوایی را به عمق ۲.۵ سانتی متر در مخلوط سینی نشاء بکارید. آنها در سینی نشاء مرطوب و گرم نگه دارید،تا یخبندان پایان یابد. سپس می توانید آنها را به زمین زراعی یا باغچه منتقل کنید.

کاشت بذر کدو حلوایی

برای کاشت کدو باید بذر را در عمق ۲ تا ۵ سانتی‌متری خاک بکارید و برای کدوسبز میان هر کدام از آنها ۳۰ تا ۳۵ سانتی‌متر باید فاصله باشد. البته اگر زمین بزرگی دارید، هر چه این فاصله را بیشتر کنید، بهتر است. اما برای کدوهای حلوایی و زمستانی باید حداقل ۴۵ تا ۷۵ سانتی‌متر میان دو گیاه فاصله باشد.

کدوها را به روش جوی و پشته در زمین بکارید.

اگر خاک را به صورت جوی و پشته در بیاوریم، کدو بهتر می تواند در زمین رشد کند. پشته ها را به ارتفاع ۷.۵ سانتی متر ایجاد کنید؛ بین تپه یا پشته های ردیف ها باید یک متر فاصله باشد. اما ردیف ها باید از یکدیگر ۱.۸ متر فاصله داشته باشند. در بالای هر تپه یا پشته، حفره ای به عمق سه سانتی متر حفر کنید و ۴ بذر کدو را در داخل آن قرار دهید. سپس دانه ها را با خاک بپوشانید.

نکته : پس از اینکه بذرهای کدو جوانه زدند، آنها را تنک کنید و در هر تپه یا پشته تنها ۲ یا ۳ جوانه را باقی بگذارید.

آبیاری

پس از کاشت گیاه باید خاک آن را حسابی آبیاری کنید. در طول هفته نیز نباید بگذارید خاک گیاه خیلی خشک شود. اما آبیاری زیاد خاک یا برگ های زیاد نیز موجب ایجاد کپک می شود.به جای اینکه برگ های کدو حلوایی را خیس کنید، به پایه ی کدو آب دهید تا گیاه در برابر سفیدک پودری و آفتاب سوختگی محافظت شود

کود دهی

برای کود دادن خاک نیز باید منتظر اولین شکوفه شوید. هنگامی که نخستین گل های کدو را مشاهده کردید، می توانید به خاک کود دهید.

کاشت کدو در گلدان

کاشت کدو حلوایی در گلدان بسیار آسان بوده و بیشتر شرایط بالا را در گلدان نیز رعایت بفرمایید. برای کدو حلوایی گلدانی بزرگ در نظر بگیرید و گلدان را در مکانی کاملا نور گیر و گرم قرار دهید . خاک گلدان باید بسیار غنی باشد .

 

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید بهترین برندهای آرایشی

فروشگاه اینترنتی بورچین

قالب وردپرس

قالب وردپرس