ریزش مو دلایل مختلفی دارد، شامل رژیم غذایی، کمبود ویتامین ها و مواد معدنی، داروها، استرس، آلودگی و ژنتیک. یک سوم جمعیت جهان از ریزش مو رنج می برند و هزاران نفر از این تعداد را زنان تشکیل می دهند. ریزش موی شما به هر دلیلی که شما را نگران کرده باشد باید ابتدا بدانید، ریزش مو چیست، مو چگونه رشد می کند و قبل از این که ریزش موی شما به یک مشکل بدل شود چه کاری از دست شما بر می آید. در این مقاله سعی داریم به این سه سوال پاسخ دهیم و به علاوه توصیه هایی داریم برای افرادی که ریزش موی آنها شدت پیدا کرده و به یک مشکل بدل شده است
ریزش موی سر یکی از مشکلاتی است که بسیاری از افراد با آن دست و پنجه نرم می‌کنند.
هر فردی به نوبه خود به دنبال راه حلی برای درمان ریزش مو می‌گردد.

همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. پس برای جلوگیری از ریزش مو پیشگیری مهم‌ترین توصیه است.

مو هم مانند هر قسمت و هر عضو دیگری از بدن نیاز به مواد غذایی کافی دارد تا بتواند رشد کند و از سلامت خوبی برخوردار شود.

مو به دلیل اینکه در معرض محیط بیرونی و هوای آلوده قرار دارد، مراقبت بیشتری می‌طلبد.

در ادامه توصیه‌هایی را مطرح می‌کنیم که رعایت کردن آنها می‌تواند برای جلوگیری از ریزش مو مفید باشد.

1. با علل ریزش مو آشنا شوید.

ریزش مو معمولا در سر اتفاق می افتد اما می تواند در هر نقطه دیگری از بدن نیز رخ دهد. می تواند در هر سنی اتفاق بیفتد و 30 تا 40 درصد هر جمعیتی را تحت تاثیر قرار میدهد. همیشه تشخیص دلیل اصلی ریزش مو در یک شخص به خصوص آسان نیست اما عموما دلایل شناخته شده ریزش مو می توانند، عوامل ژنتیکی، استرس، رژیم غذایی نامناسب، بیماری و حتی بارداری و تولد بچه در بعضی زنان می تواند منجر به ریزش مو شود.
انواع ریزش مو و تاسی سر :

ریزش موی آندروژنیک

رایجترین دلیل ریزش مو در مردان است که به آن طاسی “الگوی ریزش مردانه” یا طاسی “الگوی ریزش زنانه” نیز گفته می شود. به نظر می رسد که هورمون ها و ژنتیک رل اصلی را در اینجا بازی می کنند. “الگوی ریزش مردانه” ارثی است و  چه از طرف خانواده مادری یا خانواده پدری می تواند به ارث برسد. این نوع ریزش مو معمولا از دوطرف سر و در فرق سر یا تاج سر شروع می شود و هنگامی که این دو قسمت به هم میرسند قسمت فوقانی سر کاملا طاس می شود. آمار نشان می دهد که این نوع ریزش مو 30 درصد مردان 30 ساله، 50 درصد مردان 50 ساله و 70 درصد مردان 70 ساله را تحت تاثیر قرار می دهد. در زنان ابتدا موها در جلو و در فرق سر شروع به نازک شدن می کنند و سپس به کناره ها کشیده می شود در حالی که پشت سر پر مو  و  متراکم باقی می ماند. این نوع ریزش مو در زنان ارثی است و بعد از سن یائسگی رخ می دهد.

ریزش موی تاکسیک

این نوع ریزش مو به دلیل استرسها و فشارهای روحی و فیزیکی رخ می دهد. عواملی چون بیماری، عفونت پوست سر، کاهش ناگهانی وزن، جراحی، استفاده از دارو و بارداری می تواند در این نوع ریزش مو مؤثر باشد. بیماری هایی مانند دیابت و بیماری های مربوط به غده تیروئید، شیمی درمانی، قرص های قلب و  پرتو درمانی از جمله دیگر عوامل این نوع ریزش مو هستند. ریزش مویی که در اثر استرس و فشار روحی و فیزیکی رخ می دهد می تواند حتی 2 تا 3 ماه بعد از رویدادها و اتفاق های استرس زا ایجاد شود.
ریزش موی آریاتا:  این نوع ریزش مو در واقع یک مشکل پوستی است که باعث ریختن موها در ناحیه های کوچکی به اندازه سکه می شود. ریزش مو در موهای سر و ریش افراد عموما نوجوان و جوان به دلیل یک اختلال خود ایمنی رخ می دهد. و موهای ریخته شده معمولا دوباره رشد می کنند.
ریزش موی یونیورسالیس: در این نوع ریزش مو تمام موهای بدن از جمله ابروها و مژه ها دچار ریزش می شوند. فولیکول های مو آسیب نمی بینند اما عدم توانایی رشد دوباره ی موها به دلایل روانی مربوط می شود. رشد دوباره موها به این آسانی ها نیست.

ریزش موی تریکو تیلومانیا

ریزش مویی که به دلیل کشیدن موها اتفاق می افتد. کشیدگی موها به خاطر عادت افراد و یا به دلیل محکم بسته شدن رخ می دهد که با تغییر عادت و تغییر وضیت نگهداشت موها بر طرف می شود.

2.با چگونگی رشد مو ها آشنا شوید.

90 درصد موهای شما یک دوره ی رشد 2 تا 6 ساله را طی می کنند در حالی که 10 درصد باقیمانده، یک دوره رکود و توقف رشد 2 تا 3 ماهه را طی کرده و پس از آن شروع به ریزش می کنند. این میزان ریزش 80 تا 150 نخ مو در روز می باشد که به نوع موها و ژنتیک شما بستگی دارد. موهای شما در ماه در حدود 1.25 سانتی متر و در سال حدود 15 سانتی متر رشد می کنند.

3.از موهایتان مراقبت کنید.

هیچ ضمانتی برای جلوگیری از ریزش موهایی که به طور ژنتیکی خواهند ریخت و عواملی که شما کنترلی روی آنها ندارید، وجود ندارد. با این حال، شما هنوز هم می توانید به موهایتان در هر مر حله ای که قرار داشته باشند این شانس را بدهید که در بهترین حالت خود قرار بگیرند و زودتر از موعد سر شما را رها نکنند. کارهای بسیاری است که می توانید برای مراقبت از موهای خود انجام دهید:
  • موهای خود را تحت حرارت مداوم و مکرر فرایند خشک کردن با سشوار قرار ندهید. حرارت پروتئین موها را ضعیف می کند. اصلا مهم نیست که تبلیغات تجاری وعده ی موهایی براق و شاداب را به شما می دهند، حرارت مداوم باعث تردی و شکنندگی موها میشود که منجر به ریزش موهای شما خواهد شد. استفاده از سشوار، اتوی مو، بیگودی، موپیچ برقی و مواد شیمیایی حالت دهنده به مو را محدود کنید. مراقب باشید که ابزار حرارتی مورد استفاده موهایتان را در کجا قرار می دهید. سوختگی پوست سر می تواند فولیکول ها را برای همیشه از بین ببرد. خشک کردن موها به طور طبیعی بهترین گزینه است پس سعی کنید به جای خشک کردن موها با استفاده از سشوار و حرارت، موها را به صورت طبیعی خشک کنید.
  • رنگ کردن موهایتان را به تعویق بیندازید. هیچ وقت موهایتان را کمتر از 6 تا 8 هفته دوباره رنگ نکنید و سعی کنید به جای کل موها، قسمت کمتری را رنگ کنید.
  • در انتخاب نوع مدل موهای خود دقت کنید. بعضی مدلها و استایل های خاص نیازمند این هستند که موها تحت کشش فراوان قرار گیرند و یا مجبور به استفاده از مقادیر زیاد حالت دهنده مو مانند ژل مو، اسپری مو و مواد شیمیایی صاف کننده مو می شوید. کشیدگی بیش از حد موها باعث نوعی ریزش مو به نام  traction alopecia یا طاسی ناشی از کشش می شود که در آن کشیدگی موها باعث آسیب به فولیکولهای مو و ریزش موها می شود.

4.موهایتان را به طور مرتب با یک شامپوی ملایم بشویید و با ملایمت با موهایتان رفتار کنید.

شستن موها می تواند بخشی از فرایند جلوگیری از ریزش موها باشد زیرا موها و پوست سر شما را تمیز نگه می دارد. به علاوه موهای تمیز حجیم تر و پر پشت تر به نظر می رسند.
  • از برس کشیدن موهای خیس پرهیز کنید. این کار موهایی را که هنوز امکان رشد کردن دارند را از ریشه بیرون می کشد. اگر مجبور به برس کشیدن و شانه کردن موهای خیس خود هستید، از شانه هایی با دندانه های با فاصله زیاد استفاده کنید. شانه کردن بیش از حد موها نیز باعث ایجاد ریزش مو می شود. موهای درهم پیچیده ی خود را به جای استفاده از شانه و برس با انگشتان خود باز کنید و حالت دهید.
  • از مالش دادن شدید موها با حوله بعد از شستن موها خودداری کنید. این کار باعث شکستن موها می شود. در عوض با ملایمت و تنها با قرار دادن حوله بر روی موها آنها را خشک کنید.
  • شامپوهای پروتئینه، حالت دهنده و حجیم کننده تنها ظاهر موهای شما را تغییر میدهند و راه حل واقعی برای تقویت و جلوگیری از ریزش موهای شما نیستند. این محصولات تنها شکاف ساقه موها را پر می کنند  و موها را لطیفتر و ضخیمتر نشان می دهند. با این حال موهای آسیب دیده را ترمیم نمی کنند و  موهایی که باید بریزند، میریزند.برای مثال شامپو پرفکت پلکس در سه رایحه برای انواع مو میتواند کمک بسیاری برای تقویت مو ها انجام دهد.

5.استرس و فشارهای فیزیکی و روحی را تحت کنترل در آورید.

استرس و فشار به تمام بدن صدمه وارد می کند و موها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. ریزش موها می تواند یکی از نشانه های اولیه باشد که شما تحت فشار بیش از حد هستید و باید فشار وارده را کنترل کنید و کاهش دهید.
  • مطمئن شوید که مقدار خوابتان کافی باشد.
  • به طور منظم ورزش کنید. ورزش کردن علاوه بر یک استراتژی کاهش استرس به جریان خون در بدن از جمله پوست سر شما کمک میکند.

6.برای داشتن موهای سالم، غذای سالم بخورید.

بسیار واضح و منطقی است که تغذیه ی سالم به داشتن بدنی سالم کمک می کند و مسلماً احتمال داشتن موهای سالم در یک بدن سالم بسیار بیشتر است تا یک بدن نا سالم.سرعت ریزش موها با داشتن یک رژیم غذایی سالم پر از میوه و سبزیجات می تواند کند شود. مواد مغذی موجود در یک رژیم غذایی می تواند از ریزش موها جلوگیری  یا آهنگ ریزش موها را آهسته کند:
  • آهن: یک ماده ی معدنی ضروری است که در منابع غذایی حیوانی و گیاهی یافت می شود. بهترین منابع آهن در غذاهایی مانند: جگر، گوشت گاو، ماهی، غلات صبحانه، لوبیا، کاهو و کلم یافت می شوند.
  • پروتئین: پروتئین برای داشتن موهایی قوی ضروری است، اما پروتئینی که از مواد غذایی به دست می آید، نه شامپو! کمبود پروتئین باعث ریزش موها می شود و میزان مناسب پروتئین، آمینو اسیدها را برای تقویت موها فراهم میکند. بهترین منابع پروتئین شامل: غذاهای دریایی، گوشت سفید، شیر، پنیر، ماست، تخم مرغ، لوبیا، سویا، گوشت ماهیچه گاو، نان گندم، کره بادام زمینی، عدس، انواع بادام فندق گردو و غیره یافت می شود.
  • ویتامین  C: ویتامین  C به جذب بهتر آهن کمک می کند. سعی کنید غذاهایی بخورید که حاوی آهن و ویتامین  C به طور همزمان باشند. بهترین منابع غذایی دارای ویتامین C : مرکبات، انواع کلم و کاهو، سیب زمینی پخته، گوجه فرنگی و غیره.
  • امگا 3: موها را سالم نگه می دارد و از خشک و شکننده شدن موها جلوگیری می کند. منابع غذایی حاوی امگا 3: انواع ماهی از جمله ماهی تن و سالمن، گردو و غیره.
  • بایوتین  biotin : یک ویتامین  B است که برای سلامت موها مفید است. بهترین منابع غذایی: بلغور، عدس، دانه ی آفتابگردان، گردو.
  • زینک  ZINC : زینک برای تغذیه و تقویت موها بسیار مهم است. بهترین منابع زینک: صدف، گوشت ماهیچه گاو، کره بادام زمینی، بوقلمون و تخم کدو.

7.از غذاهای و عادت های غذایی که مانع رشد موها و باعث ریزش موها میشوند، دوری کنید.

موارد زیر به صورت موقت وحتی دائمی به موها صدمه می زنند و باعث ریزش مو می شوند:
  • از خوردن نوشیدنی های کم کالری پرهیز کنید. علاوه بر تخلیه ی انرژی شما باعث ریزش مو نیز می شوند.
  • از خوردن سفیده ی خام ونپخته ی تخم مرغ پرهیز کنید. سفیده نپخته تخم مرغ حاوی موادی است که از جذب بایوتین BIOTIN جلوگیری می کند.

8.مکمل های غذایی را فراموش نکنید.

ابتدا با یک متخصص تغذیه یا یک دکتر پوست و مو مشورت کنید اما پیش از آن، می توانید این مکمل های غذایی را در نظر داشته باشید: بایوتین، آهن، ویتامین  C، زینک و پروتئین.

9.ریزش مو و نازک شدن موهای خود را در صورت نگرانی چک کنید.

تست کردن اینکه آیا شما از ریزش مو رنج می برید یا نه، توسط آزمونی بنام آزمون “تاگ” یا آزمون کشش انجام می شود. برای انجام این تست، یک دسته کوچک مو شامل 20 تا 30 تار مو را بین انگشت اشاره و انگشت شست بگیرید و محکم و آهسته بکشید. اگر بیش از 6 تار مو در یک زمان بیرون کشیده شد، شما احتمالا مشکل ریزش مو دارید. با این حال نترسید این روش کلام اخر تایید ریزش مو نیست و در صورتی که متوجه شده اید بیش از حد نرمال موهایتان می ریزد، سریعا به دکتر مراجعه کنید. فراموش نکنید که ما هر روز تعداد زیادی مو از دست می دهیم.
  • دکتر شما آزمایش های مربوطه از جمله آزمایش تیروئید، کمبود آهن و همچنین آزمایش پوست برای تشخیص بهتر انجام می دهد و سوالاتی در مورد داروهای مورد استفاده شما خواهد پرسید.

10.هنگامی که از ریزش موی خود مطمئن شدید، مراحل درمانی را آغاز کنید.

هرچند که این مقاله به چگونگی جلوگیری از ریزش مو اختصاص دارد، آغاز درمان برای بهبودی وضعیت کنونی خود سلاح دیگری است برای به حداقل رساندن ریزش موهای شما، تقویت موهای کنونی و رویش موهای جدید. اولین مرحله تشخیص دقیق و صحیح علت ریزش موها است. ریزش موهای موقتی به خودی خود به حالت اولیه برمیگردند و یا با درمانهای خاص بهبود پیدا می کنند. برای ریزش موهای مداوم میتوانید درمانهای زیر را مد نظر داشته باشید.
  • درمان های دارویی: بعضی از داروها ریزش مو را کند و یا به کلی متوقف می کنند. برای زنان و مردان محلول ماینوکسیدیل  Minoxidil را می توانید از داروخانه ها تهیه کنید و برای فقط مردان فیناستراید(پروپِشیا) propecia می تواند توسط دکتر تجویز شود. محلول ماینوکسیدیل را دوبار در روز روی پوست سر مالش دهید. این کار باعث توقف ریزش مو وحتی در تعدادی از مردها باعث رویش مجدد موها می شود. فیناستراید یا پروپشیا یک داروی خوراکی است که در 60 درصد از مردانی که از آن استفاده می کنند اثر می کند. هردو نوع درمان برای نشان دادن نتیجه اثر خود به زمان نیاز دارند و حتی ممکن است فرایند بهبودی تا 1 سال طول بکشد. استفاده همزمان از هر دوی این درمانها تاثیر بهتری در درمان ریزش مو از خود نشان میدهد اما قویا توصیه می کنیم که قبل از استفاده از داروی فیناستراید یا پروپشیا حتما به عوارض جانبی آن توجه کنید. تحقیقات اخیر نشان می دهد که استفاده از این دارو، به طور بالقوه ناتوانی های جنسی برگشت ناپذیری به دنبال دارد و برای کسانی که قصد بچه دار شدن را دارند توصیه نمی شود.
  •  HRT- اچ آر تی. این دارو ممکن است برای بعضی از زنان نتیجه بخش باشد. به هر حال بهتر است برای استفاده با دکتر مشورت شود.
  • کرم استروئید. با دکتر خود در مورد استفاده از کرم استروئید یا puva برای طاسی یا ریزش موی نوع آریاتا  areata مشورت کنید. ایجاد حساسیت در ناحیه ریزش مو گاهی باعث تحریک رویش موهای جدید میشود.
  • کاشت مو را امتحان کنید. امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی، برداشت مو از دیگر نقاط سر و بدن و کاشت آنها در قسمتهای کم مو و بی موی سر به راحتی امکان پذیر است و با توجه به مهارت پزشک بسیار طبیعی جلوه می کند.
  • از لیزر درمانی استفاده کنید. لیزر درمانی ممکن است با تابش و تحریک نواحی کم مو و بی موی پوست سر و افزایش جریان خون در این مناطق باعث رویش مجدد موها شود. هرچند که هنوز تاثیر قطعی این روش اثبات نشده است اما شما در کلینیک های مخصوص و یا با خرید شانه های لیزری می توانید این روش را امتحان کنید.
  • فولیکول های غیر فعال مو را بیدار کنید. وقتی فولیکول های مو غیر فعال می شوند شما شروع به از دست دادن مو هایتان می کنید. فولیکول های غیر فعال دیگر مویی تولید نمی کنند و در این نواحی موهای شما کم پشت تر بنظر می رسد. در واقع موهایی ریز و نازک در پوست سر وجود دارند اما رشد نمی کنند. تکنیکهایی برای فعال کردن دوباره ی این فولیکولها وجود دارد.

11.استفاده از ماسک موی مناسب

  • ماسک مو حاوی تمام ویتامین‌هایی است که از نازک و شکننده شدن موها پیشگیری می‌کند و مقاومت آن را در برابر موخوره و استفاده از وسایل آرایش مو مانند سشوار و اتو افزایش می‌دهد.
  • ماسک مو با مراقبت سه گانه خود از ریشه، ساقه و پیاز مو و از بین بردن آلودگی موها به تدریج باعث بازسازی و ترمیم موهای آسیب‌دیده می‌شود و به این وسیله روز به روز موها طراوت و شادابی خود را باز می‌یابد، به تدریج قوی‌تر و مستحکم‌تر شده و موهای ضعیف و وز شده را به مرور ضخیم و قوی‌تر می‌کند.ماسک مو بافت موهای شما را با کمک ترکیباتش به حالت اولیه باز می‌گرداند. استفاده از ماسک مو برای جلوگیری از ریزش مو نیز انتخاب مناسبی است.
  • توصیه ما برای شما استفاده از ماسک موی اورتانیس و همچنین ماسک موی پرفکت پلکس می باشد که در چندین رایحه مختلف مناسب با انواع مو تولید شده است.
1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 4٫00 از 5)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید بهترین برندهای آرایشی

فروشگاه اینترنتی بورچین

قالب وردپرس

قالب وردپرس