آموزش شناخت اصطلاحات رنگ

بیشتر خانه های جدید با دیوار ها وسقفهای سفید و در واقع زمینه ی خنثی بسیار بی اثر و بی جلوه هستند.رنگ نقش مهمی در دکوراسیون ایفا می کند.آسانترین وارزانترین راه برای تغییر مطلوب خانه دگرگون کردن طرح آن است.طرح رنگ برای هریک از فضاهای خانه باید پاسخ گوی اهداف متنوع آن ها باشد.انتخاب رنگ اصلی بر اساس سلیقه شخصی است اما یک طراح داخلی می تواند با پیشنهادطیف های مختلف رنگ مورد علاقه تان ونیز ترکیب های رنگی به شما کمک کند تا برای دکوراسیون و طراحی خانه تان تصمیمی درست بگیرید.

در اینجا من قصد دارم شما را با ادراک رنگ که خود شامل معرفی رنگ های اصلی ، ثانویه وثالثیه همچنین چگونگی عملکرد نیز دما، تونالیته، هارمونی، طرح رنگ، رنگ و نور و ….آشنا کنم .

انواع رنگ:

رنگ های اصلی: قرمز، زرد وآبی که نمی توان این رنگ ها را از ترکیب رنگ های دیگر به دست آورد.

رنگ های ثانویه: از ترکیب 2 رنگ اصلی به دست می آیند که شامل نارنجی (ترکیب قرمزو زرد)، سبز (آبی وزرد) و بنفش (آبی وقرمز) می باشند.

رنگ های ثالثیه: رنگ های هستند که از ترکیب یک رنگ اصلی و یکی از رنگ های ثانویه بدست می آیند، مانند : قرمز – بنفش.

 

شدت رنگ

شدت رنگ مربوط به پر رنگی و کم رنگی آن است. رنگهای اصلی دارای بالاترین شدت رنگ یا درخشندگی میباشند.

ارزش رنگ

روشنی یا تیرگی رنگهای مختلف را ارزش رنگ میگویند. رنگهای تاریکتر و شفافتر از نظر بصری سنگینی و وزن بیشتری از رنگهای روشن تر و خفه تر دارند. رنگهای تیره به نظر کوچکتر از رنگهای روشن می آیند.

ته رنگ

ته رنگ یا (hue) اسامی رنگهای مختلف مثل قرمز یا آبی یا سبز است.

رنگهای سرد و گرم

شاید صحبت از گرمی و سردی رنگ عجیب به نظر برسد اما تجربه علمی نشان داده است که در یک اتاق سبز یا آبی(سبز و آبی جزو رنگهای سرد هستند) احساس سرما به انسان دست میدهد. در حالی که اتاقی به رنگ قرمز یا نارنجی حس گرما را در انسان بیدار میکند. در تجربه مذکور، افرادی که در اتاق سبز آبی بوده اند در حرارت ۱۵ درجه احساس سرما کرده اند، حال آنکه ساکنان اتاق نارنجی، قرمز در حرارت ۱۱ تا ۱۳ درجه سانتیگراد احساس سرما نکرده اند. در حقیقت رنگهای سرد، گردش خون را کند میکنند و رنگهای گرم باعث سرعت جریان آن میگردند. برای نمایش اجسام نزدیک از رنگهای گرم و برای نمایش اجسام دور از رنگهای سرد استفاده میشود. رنگهای گرم مانند انواع زرد، قرمز و نارنجی و رنگهای سرد مانند انواع آبی، سبز و بنفش.

رنگ مایه

رنگ مایه یا تنالیته درجات مختلفی از رنگ میباشد که با نور منعکس شده از ماده رنگی رابطه دارند. درجات مختلف رنگ را یک بار به وسیله ترکیب با سفید و نیز به وسیله رقیق کردن رنگ با آب میتوان به دست آورد.

رنگهای اصلی و فرعی

رنگ اصلی، رنگی است که آن را از ترکیب رنگهای دیگر نتوان به دست آورد. بر اساس تئوری کلاسیک رنگ، رنگهای اصلی عبارتند از: زرد، قرمز، آبی. از حیث نظری با استفاده از این سه رنگ و افزودن سفید، تمام رنگهای طیف را میتوانیم به دست آوریم. رنگهای اصلی در نهایت درخشندگی و اشباع میباشند. رنگهایی که مستقیماً از ترکیب رنگهای اصلی به دست می آیند به رنگهای فرعی موسومند و عبارتند از: نارنجی که از ترکیب قرمز و زرد، بنفش که از ترکیب قرمز و آبی،سبز که از ترکیب آبی و زرد به وجود می آیند.

رنگهای مکمل و متضاد

دو رنگ مکمل دو رنگی هستند که تمام رنگهای طیف را در خود داشته باشند . مثلاً رنگهای قرمز و سبز دو رنگ مکمل یکدیگرند . زیرا رنگ سبز ترکیبی از زرد و آبی است و قبلاً گفتیم که زرد و آبی و قرمز رنگهای اصلی هستند که از ترکیب آنها میتوانیم تمام رنگهای طیف را به دست بیاوریم. بنابراین، رنگ مکمل هر رنگ اصلی عبارت است از ترکیب دو رنگ اصلی دیگر. هر دو زوج رنگ مکمل با یکدیگر متضاد نیز میباشند. یعنی در کنار یکدیگر اختلاف شدیدی را به چشم می آورند. به طور مثال در یک فضای وسیع سبز رنگ چند لکه کوچک قرمز به راحتی به چشم میخورد و خود را نمایان میسازد و با درخشندگی تضاد خود را با زمینه سبز نشان میدهد و تعادل لازم را در چشم برقرار می کند.

 

همچنین بخوانید: ترکیب رنگ ها در نقاشی رنگ و روغن

 

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (2 امتیاز, میانگین: 2٫00 از 5)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید بهترین برندهای آرایشی

فروشگاه اینترنتی بورچین

قالب وردپرس

قالب وردپرس