این روزها هر جا میریم خیلی کم اتفاق می افته چشممون به کاکتوس‌های رنگی که معمولاً به رنگ‌های قرمز، زرد یا صورتی یا رنگهای جذاب دیگه مثل بنفش نیفتد، این کاکتوس‌ها ژیمینو های رنگی هستن که اسمشون ژمینو کالسیوم میهانویچی هست با نام علمی: gymnocalycium mihanovichii که بر روی پایه درخت کاکتوس دراگون یا پایه هیلوسرئوس پیوند شده است.

چگونه کاکتوس رنگی درست کنیم

کاکتوس پیوندی رنگی :

ژمینو رنگی‌هایی که پیوند می‌شوند در اصل به رنگ سبز یا قهوه‌ای یا شکلاتی هستند که با تغییر رنگ و تکثیر گیاهان تغییر یافته تکثیر شده‌اند. این ژیمینوها تغییر رنگ یافته به دلیل نداشتن کلروفیل قادر به ریشه سازی و زندگی بر روی خاک نیستد و تنها به صورت انگلی و به صورت پیوندی بر روی سایر کاکتوس‌ها می‌توانند زنده بمانند.

تکثیر ژمینو رنگی پیوندی:

این کاکتوس‌ها به دلیل نداشتن کلروفیل به تنهایی قادر به زندگی بر روی خاک نیستد و تنها راه تکثیر آنها از طریق پاجوش می‌باشد که بر روی پایه جدید پیوند زده می‌شود. ابتدا از کاکتوس هیلوسرئوس قلمه می‌گیرند و پیوندک (ژیمینو رنگی) را روی آن پیوند می‌زنند و سپس پایه را کاشته و ریشه دار می‌کنند. هیلوسرئوس ها بیشتر به صورت سه پر دیده می‌شوند نام علمی پایه ژیمینو رنگی hylocereus می‌باشد که از طریق بذر و قلمه به راحتی تکثیر می‌شود.

چگونه کاکتوس را رنگی کنیم؟

برای داشتن کاکتوس رنگی راهی جز پرورش و پیوند کاکتوس وجود ندارد؛ کاکتوس یکی از گیاهانی است که از آن می توان در فنگ شوئی خانه استفاده کرد و نوع رنگی آن فضای بهتری به خانه می دهد.

پیوند زدن روشی است که بر روی گیاهان مختلفی انجام می شود و در آن، باغبان دو گیاه مختلف را برش زده و به یکدیگر پیوند می زند و آنها را به صورت یک گیاه واحد پرورش می دهد. اگر دو گیاهی که به یکدیگر پیوند زده می شوند با هم سازگار باشند، به یکدیگر متصل شده و به صورت یک گیاه واحد رشد می کنند.

کاکتوس ماه که با نام کاکتوس ژیمنو نیز شناخته می شود، یک کاکتوس پیوندی کوچک است که قسمت بالایی آن رنگ قرمز، نارنجی یا زرد دارد و قسمت پایینی آن سبز رنگ است. رنگ سبز کاکتوس به دلیل وجود کلروفیل (سبزینه) است، قسمت بالایی کاکتوس ماه، گونه ای جهش یافته است که فاقد کلروفیل (سبزینه) است. کاکتوسی که کلروفیل نداشته باشد نمی تواند به تنهایی به حیات خود ادامه دهد، مگر اینکه با کاکتوس دیگری که دارای کلروفیل است پیوند زده شود.

نام علمی: در کاکتوس ماه، دو نوع کاکتوس برای پیوند زدن انتخاب می شوند که معمولا از کاکتوس ژیمنو کالیسیم میهانوویچی (Gymnocalycium mihanovichii) برای قسمت بالایی و از کاتوس هیلوسرئوس (Hylocereus) برای قسمت پایه استفاده می شود.

گونه گیاه:کاکتوس پیوندی

نور مورد نیاز: کاکتوس ماه به نور غیر مستقیم نیاز دارد. نور مستقیم خورشید به این گیاه صدمه می زند، بنابراین این گیاه نباید به مدت طولانی در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرد.

آبیاری: کاکتوس ماه را بطور کامل آبیاری کنید و اجازه دهید بین دو آبیاری کاملا خشک بماند و سپس اقدام به آبیاری نمایید. از ریختن آب بر روی ژیمینو رنگی خودداری کنید. در محیط کم رطوبت نگهداری کنید.

کود دهی: نیازی نیست که کاکتوس ماه، به طور مداوم کود دهی شود، اما باید در فصل رشد این گیاه (بهار و تابستان) هر ماه با کود مخصوص کاکتوس، کود دهی شود.

دما: کاکتوس ماه نباید در دمای پایین نگه داشته شود، بنابراین در فصول سرد نباید این گیاه را در فضای باز نگهداری کرد.

آفت و بیماری: کاکتوس ماه آفت و بیماری چندانی ندارد و فقط ممکن است کرم های ریز عنکبوتی به کاکتوس شما حمله کنند. تنها مشکلی که این گیاه را درگیر می کند، دادن آب زیاد به این گیاه است که باعث می شود تا ریشه ی آن فاسد شود.

تکثیر: پیوند کاکتوس مشکل است، بنابراین تکثیر کاکتوس را باید به یک پیوند زن با تجربه سپرد! خریدن این نوع کاکتوس از یک گل فروش محلی کار بسیار راحت تری است، اما اگر یک کاکتوس ژیمنوکالیسیم میهانوویچ سالم که فاقد کلروفیل است و یک کاکتوس هیلوسرئوس سالم را یافتید، می توانید آن ها را پیوند بزنید.

 

تکثیر کاکتوس رنگی

برای پیوند کاکتوس ها مراحل زیر را باید انجام دهید:

  1. یک کاکتوس ژیمنو کالیسیم میهانوویچی قرمز، زرد یا نارنجی سالم و یک کاکتوس هیلوسرئوس سالم که بزرگی آن به حدی باشد که بتوان آن را پیوند زد، تهیه کنید.
  2.  یک چاقوی تیز را ضد عفونی کنید (برای کاهش خطر عفونت کاکتوس).
  3.  با استفاده از چاقو، قسمت بالایی کاکتوس هیلوسرئوس را ببرید به گونه ای که اندازه قسمت برش داده شده با اندازه کاکتوس ژیمنو کالیسیم میهانوویچی که قرار است با آن پیوند داده شود، یکی باشد.
  4. گوشه های کاکتوس هیلوسرئوس را بچینید به گونه ای که گوشه های آن به سمت پایین شیب دار شوند.
  5. یک لایه نازک دیگری را از بالای هیلوسرئوس برش بزنید و یک لایه نازک از پایین ژیمنو کالیسیم میهانوویچی نیز برش بزنید. دو کاکتوس را روی یکدیگر قرار دهید تا آوند های آن ها در تماس با یکدیگر قرار بگیرند. آوند، لوله های دایره ای است که در مرکز کاکتوس قرار دارد و با برش کاکتوس قابل مشاهده است.
  6. با استفاده از یک نوار لاستیکی دو کاکتوس را به یکدیگر بچسبانید ( نباید نوار لاستیکی را خیلی محکم یا خیلی شل ببندید).
  7. اجازه دهید این دو کاکتوس به مدت دو تا سه هفته در تماس با یکدیگر رشد کنند و سپس نوار لاستیکی را باز کنید.
  8. دقت کنید که کاکتوس را باید در دمای بالای 60 درجه نگداری کنید و در فصول رشد آن (بهار و تابستان) هر ماه کود دهید. جالب است بدانید که طول عمر کاکتوس ماه، فقط چند سال است.

بیماری های ژیمینو رنگی:

در گیاهان پیوندی باید هر دو گیاه پایه و پیوندک مراقبت کنید. در صورت مشاهده تغییر رنگ گیاه را بررسی کنید و از قارچ‌کش مانند کاربندازیم یا مانکوزب استفاده کنید. در صورت مشاهده تغییر رنگ یا نرم شدن پایه، آن را از خاک در بیاورید و پس از بررسی ریشه را قارچ‌کشی کنید و بعد از چند روز در گلدان با خاک جدید بکارید.
معمولا در ژمینو رنگی ها بیماریهای قارچی شایع است که باعث سیاه شدن کاکتوس یا نرم شدن آن می شود و خیلی زود گیاه را از بین می برد.

دلیل مرگ سریع این کاکتوس‌ها چیست:

این کاکتوس‌ها معمولاً در کشورهایی مانند هلند و ترکیه تولید می‌شوند و با در شرایط گلخانه خاص پرورش داده می‌شوند پس یکی از عوامل خراب شدن این کاکتوس‌ها تغییرات آب و هوایی است ولی مهم‌ترین دلیل مرگ کاکتوس‌های وارداتی رنگی خاک گلدان این کاکتوس‌ها می‌باشد.
برای صادرات انواع گیاهان از خاک کوکوپیت استفاده می‌شود. دلیل استفاده از خاک کوکوپیت سبک بودن، عدم ریختن خاک در اثر جابه جایی، ارزان بودن و ممنوع بودن صادرات با خاک می‌باشد.

کوکوپیت رطوبت بالایی در خود نگه می‌دارد و به دلیل حساس بودن ریشه کاکتوس‌ها به رطوبت بالا بعد از مدتی مشاهده می‌شود که گیاه دچار پوسیدگی ریشه شده و از بین می‌رود. پس نتیجه مگیریم بهتر است بعد از خردید این نوع گیاهان خاک آنها را تعویض کنید. می‌توانید از خاک کاکتوس برای آنها استفاده کنید. خاک با ترکیب  ۶۰ درصد ماسه ۳۰ درصد پیت ماس و بقیه ورمی یا کوکوپیت ترکیبی مناسبی برای این گیاهان می‌باشد. توجه داشته باشید بعد از تعویض خاک به مدت چند روز گیاه را آبیاری نکنید تا ریشه جدید بزند.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (3 امتیاز, میانگین: 2٫33 از 5)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید بهترین برندهای آرایشی

فروشگاه اینترنتی بورچین

قالب وردپرس

قالب وردپرس