بی‌مشکل: اگر شما هم دوستدار هنر باشید، حتما اسم ویترای را شنیده‌اید. ویترای یکی از سبک‌های هنری قدیمی است که امروزه بار دیگر طرفداران زیادی پیدا کرده است. هنر ویترای به نقاشی روی شیشه گفته می‌شود؛ در این تکنیک هنری، با استفاده از رنگ‌های مخصوص ضد آب، طرح‌های مختلفی بسته به خلاقیت نقاش، بر روی شیشه کشیده می‌شود. برای کشیدن یک نقاشی ویترای به رنگ‌های مخصوص نیاز دارید. اما مشکل اصلی هنرمندان نقاشی روی شیشه، غلیظ بودن رنگ‌های ویترای است. اما رقیق کننده رنگ ویترای چیست؟

رقیق کننده رنگ ویترای چیست؟

اگر رنگ‌های ویترای را از نزدیک دیده باشید حتما از غلظت آن تعجب خواهید کرد. غلظت رنگ‌های ویترای ال بی و مونمارت به گونه‌ای است که در نگاه اول قادر به تشخیص رنگ‌های درون شیشه رنگ نخواهید بود و تنها بعد از پخش کردن یک قطره رنگ بر روی شیشه، متوجه رنگ آن خواهید شد. اما با این حساب رنگ‌های جذاب و روشن در اثرهای هنری ویترای چگونه درست می‌شوند و چگونه می‌توان رنگ ویترای را رقیق کرد؟

انواع رقیق کننده ویترای:

رقیق کننده ویترای به عبارتی حلال این رنگ‌ها به حساب می‌آید. همانطور که می‌دانید، این رنگ‌ها بر پایه تینر هستند و برای رقیق کردن آن‌ها باید از حلال‌های پایه تینر استفاده کرد. خوشبختانه شرکت‌های تولید کننده رنگ ویترای رقیق کننده و مدیوم‌های ویترای را در اختیار هنرمندان قرار می‌دهند. رقیق کننده‌ها و مدیوم‌های ویترای در چند نوع زیر در بازار موجود هستند:

مدیوم روشن و رقیق کننده ویترای:

یکی از رقیق کننده‌های رنگ ویترای، مدیوم روشن کننده است. این مدیوم پایه تینر، با حفظ کیفیت رنگ ویترای، باعث روشن‌تر و بیشتر شدن رنگ می‌شود. بسیاری از افراد تازه‌کار، به جای استفاده از رقیق کننده رنگ ویترای، از تینر فوری 1000 برای روشن کردن رنگ استفاده می‌کنند؛ استفاده از تینر به عنوان رقیق کننده، باعث کاهش کیفیت و کدر شدن رنگ نقاشی ویترای شده و مقاومت آن نسبت به شستشو را تقریبا از بین می‌برد.

این مدیوم‌ها که با اسم مدیوم ترنسپرنت ویترای نیز شناخته می‌شوند، باعث ایجاد حالت شیشه‌ای در رنگ ویترای می‌شوند، به صورتی که اگر شیشه تابلو ویترای را در مقابل نور قرار دهید، نور خورشید از آن عبور می‌کند و یک هاله رنگی بر روی سطح مقابل شیشه می‌اندازد. برای همین از این نوع رنگ‌ها بیشتر برای نقاشی بر روی شیشه‌های پنجره و یا ظروف استفاده می‌کنند.

مدیوم حلال و رقیق کننده رنگ ویترای:

یکی از مشکلات اصلی هنرمندان ویترای، زود خشک شدن رنگ‌های ویترای است. رنگ‌های ویترای سرامیکی و شفاف، در مجاورت هوا به سرعت خشک می‌شوند و دیگر قابل استفاده نیستند. بنابراین حلال‌های رقیق کننده با اسم solvent، برای حل این مشکل ساخته شدند. رقیق کننده سولونت باعث روشن شدن رنگ‌های ویترای و همچنین دیر خشک شدن آن‌ها می‌شوند.

البته نکته قابل توجه اینکه، در خرید مدیوم حلال ویترای حتما به این نکته توجه کنید که مارک آن با برند رنگ‌های اصلی یکی باشد. زیرا که ترکیبات رنگ و مدیوم‌های هر برند با یکدیگر سازگار هستند و استفاده از یک برند دیگر ممکن است مشکلاتی برای هنرمند ایجاد کند.

به انتهای مقاله معرفی رقیق کننده رنگ ویترای رسیدیم. امیدواریم این مطلب برای شما مفید واقع شده باشد. به نظر شما استفاده از رقیق کننده‌ها چه مزایا و معایبی دارند؟

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (5 امتیاز, میانگین: 3٫20 از 5)
Loading...

1 دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خرید بهترین برندهای آرایشی

فروشگاه اینترنتی بورچین

قالب وردپرس

قالب وردپرس