واسابی چیست؟
واسابی گیاهی است از تیره کلمیان و نام دیگر آن ترب کوهی ژاپنی است. این ریشه خوراکی بسیار تند بوده بطوریکه تندی آن حتی از خردل هم بیشتر می باشد و در موقع مصرف گاز آن بصورت بخار از بینی بیرون می زند و بینی را تحریک می کند. گیاه واسابی بطور طبیعی در اطراف بستر رودخانه ها و در دامنه کوه های ژاپن رشد می کند و در دو نوع اصلی به نام های مازوما و داروما عرضه می گردد، البته لازم به ذکر است که واسابی گونه های متفاوتی دارد که معروف ترین آنها این دو مورد است
ارزش غذایی گیاه واسابی
واسابی دارای فیبر، پروتئین و انرژی بالایی می باشد. از لحاظ مواد معدنی واسابی دارد کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، پتاسیم، سدیم و روی است که تمام اینها عناصر مهم و طبیعی مورد نیاز در یک رژیم غذایی سالم می باشند. بعلاوه گیاه واسابی مملو از ویتامین C، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، فولات، ویتامین A و ویتامین B6 می باشد. این گیاه دارای سطح بالایی از آنتی اکسیدان های خاص مثل ایزوتیوسیانات ها در خود دارد، علاوه بر این دارای کلسترول بسیار کمی است
خواص واسابی
حاوی ویتامین C و آنتی اکسیدان
گیاه واسابی حاوی آنتی اکسیدان می باشد و مصرف آن می تواند باعث شود تا جوان بمانید. مصرف این گیاه باعث می شود تا سلول ها سالم بمانند و بازسازی سلول ها سریعتر صورت گیرد، تمام این موارد به خاطر وجود آنتی اکسیدان در گیاه اتفاق می افتد.
مصرف گیاه واسابی باعث بهبود سیستم ایمنی بدن می شود. همانطور که می دانیم یکی از مهمترین ویتامین های موثر در تقویت سیستم ایمنی بدن ویتامین C می باشد که این ویتامین به شکل طبیعی در واسابی وجود دارد و این ویتامین در واسابی خیلی بیشتر از ترب کوهی است. با مصرف یک قاشق واسابی می توانید ویتامین C مورد نیاز بدن خود را تامین کنید.
کاهش آلرژی های فصلی
یکی دیگر از فواید واسابی کاهش دهندگی آلرژی های فصلی می باشد. با دور بودن از عوامل آلرژی زا می توان آلرژی را برطرف نمود. در بعضی از موارد آلرژی های فصلی به دلیل نوعی باکتری ایجاد می شود، با توجه به این که واسابی دارای خاصیت ضد میکروبی می باشد می توان با مصرف آن خیلی راحت با باکتری ایجاد کننده حساسیت مبارزه نمود و عامل آلرژی را از میان برداشت.
کاهش خطر حمله قلبی
یکی از دلایل مهم و اصلی در مورد بروز حمله های قلبی این است، وجود لخته های خونی در عروق باعث می شود تا قلب مجبور شود بیشتر کار نماید، زیرا سرعت گردش خون کم می گردد و در نهایت خون کمتری به سراسر بدن خواهد رسید. برخی از ترکیبات در گیاه واسابی وجود دارند که می توانند از شکل گرفتن لخته های خونی در عروق پیشگیری نمایند و خطر حملات قلبی را کمتر کنند.
کاهش خطر سکته مغزی
همانطور که همه می دانیم بدن برای تامین نیازهای خود به خون احتیاج دارد، این موضوع کاملا روشن و بدون انکار است. بعلاوه قلب نقش بالایی در تولید و توزیع خون لازم در سطح بدن دارا می باشد.
مغز یکی از مهمترین نقاط بدن است که برای فعالیت به خون کافی نیازمند می باشد، در صورت نبود خون کافی مغز دچار آسیب خواهد شد و سکته مغزی شکل می گیرد. یکی از دلایل اینکه خون کافی به مغز می رسد این موضوع است که لخته های خونی که در عروق یافت می گردند، می توانند باعث محدود شدن گردش خون شوند.
افزودن دیدگاه