چای زنجبیل

زنجبیل یا زنجفیل

زنجبیل یا زنجفیل یک گیاه خوراکی، ادویه و دارویی است. زنجبیل از گیاه زرد رنگ دارای رگه های بنفش بدست می آید. ساقه زیرزمینی زنجبیل، توده ای و گوشتی است که سطح آن با حلقه هایی پوشیده شده است. این قسمت در غذا و دارو استفاده می شود.اگرچه معمولا از زنجبیل به عنوان ریشه آن گیاه نام برده می شود ولی در اصل قسمت مورد استفاده گیاه، ساقه متورم شده زیرزمینی آن است که «ریزوم» نام دارد.

طبع زنجبیل

طبع زنجبیل گرم است و مصلح آن عسل و بادام شیرین است.

خواص زنجبیل

خواص زنجبیل عبارتند از:

  • یکی از خواص دمنوش زنجبیل این است که آرام بخش، مفرح و نشاط آور.
    ضد سردردهای عصبی، اشتها آور، بالا برنده فشارخون است.
  • باعث تقویت حافظه می شود.
  • ضد درد مفاصل و آرتریت است.
  • مقوی معده و ضد سم غذایی است.
  • برای درمان تب دندان مفید است.
  • در درمان سرفه، برونشیت، استئوآرتریت، روماتوئید وآرتریت مفید است.
  • از دیگر خواص زنجبیل اینست که برای ریلکس کردن تاندون ها، پایین آوردن کلسترول، فشار خون
    و جلوگیری از منتشر شدن لخته خون در داخل بدن موثر است.
  • نوع خشک زنجبیل مقداری خشکی بیشتری دارد، به همین جهت می‌گویند زنجبیل تازه دارای رطوبت_فضلیه است.
    رطوبت فضلیه رطوبت خوب است و موجب می‌شود بدن تر و تازه باشد و موجب طول عمر و سلامتی می‌شود

مضرات دمنوش زنجبیل

مضرات دمنوش زنجبیل عبارتند از:

  • زنجبیل برای حلق و گلو مضر است. پس کسانی که دچار التهاب و سوزش گلو و یا داغی کف حلق هستند نباید زنجبیل بخورند.
  • گرم مزاجان نباید زیاد از زنجبیل استفاده کنند، اگر گرم مزاجان از این ماده استفاده کنند
    ممکن است دچار سوزش مقعد، ادرار و خارش پوست شوند.
  • مصرف زیاد زنجبیل توسط مبتلایان به گرما‌زدگی و سنگ‌های صفراوی و افراد در معرض خطر خونریزی،
    همچنين براي افراد دارای زخم واضح امعاء و احشا (زخم مری و معده) مضر و ممنوع است

طرز تهیه دمنوش زنجبیل

طرز تهیه دمنوش زنجبیل به این صورت است که ابتدا پوست زنجبیل را بتراشید و بصورت ورقه ورقه نازک برش دهید.
آب را داخل کتری روی حرارت قراردهید و جوش آوريد . بعد از اینکه شروع به جوشیدن کرد ورقه های زنجبیل را داخل آب بریزید.
حرارت را کم کنید و درب ظرف را ببندید و حدود ۲۰-۱۰ دقیقه اجازه دهید ورقه های زنجبيل داخل آب جوش با حرارت کم بماند.
بعد دمنوش را صاف کنید و داخل فنجان بریزید و با عسل یا به تنهایی میل کنید.
درصورت تمایل این دمنوش را می توانید با آبلیمو تازه مخلوط کرده و میل کنید.
زمان دم کشیدن می توانید یک عدد لیمو عمانی اضافه کنید و اجازه دهید با آن بجوشد. عسل موجب تعدیل آن می‌شود.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *