آموزش خشک کردن وتهیه پودر گوجه فرنگی

پودر گوجه فرنگی کاربرد فراوانی در صنعت غذایی و تولید دارد. برای تهیه پودر گوجه فرنگی، باید گوجه فرنگی را پس از شستن و ضدعفونی کردن، با استفاده از مواد افزودنی به وسیله خشک‌کن‌های صنعتی خشک و سپس پودر کرد.

از مهم‌ترین مسایل و مشکلات تهیه پودر گوجه فرنگی، حفظ رنگ قرمز آن و جلوگیری از قهوه‌ای شدن در حین فرآیند و نیز انبارداری است که برای نتیجه بخش بودن تهیه این ماده مفید، از موادی مانند ترکیبات کلسیم و برخی نمک‌ها استفاده می‌شود.

طرز تهیه پودر گوجه در دستگاه خشک کن

دستگاه خشک کن یک دستگاه تخصصی است که صرفا برای خشک کردن انواع میوه و سبزی بکار می‌رود و بهترین انتخاب است. برای استفاده از فر کافی ست که پس از قرار دادن مواد در آن، حرارت را روی حداقل بگذارید و پس از چند ساعت گوجه شما خشک می‌شود.

  • ابتدا با انتخاب گوجه شروع کنید. گوجه‌ فرنگی بهترین نوع گوجه برای خشک کردن اما گوجه‌های دیگر هم بد نیستند.
  • گوجه‌ها را بشویید.
  • انتهای گوجه را با چاقو بکنید.
  • گوجه‌ها را ورقه ورقه کنید.
  • گوجه‌های ورقه شده را روی سینی‌های دستگاه خشک کن بگذارید.
  • دمای دستگاه خشک کن را روی ۱۲۵ درجه فارنهایت بگذارید که مدت ۱۲ تا ۱۸ ساعت زمان می‌برد اگر آنها را روی ۱۳۵ درجه بگذارید معمولا ۸ ساعت زمان می‌برد اما در کل زمان خشک شدن بستگی به نوع گوجه هم دارد.

در این موقع گوجه‌ها کاملا خشک هستند و می‌توانید آنها را در آسیاب برقی بریزید و پودر گوجه درست کنید.

 تهیه پودر گوجه

مواد لازم برای تهیه پودر گوجه در آفتاب

  1. گوجه تازه ۳ کیلو
  2. ۱ پیمانه فلفل چیلی تازه دانه گرفته
  3. ۳ عدد فلفل هندی
  4. سینی یا هر ظرف تمیز مسطح برای خشک کردن
  5. نمک (اختیاری)

دستورالعمل تهیه پودر گوجه فرنگی در آفتاب

  1. گوجه‌ها و فلفلها را خوب بشویید و ساقه آنها را جدا کنید.
  2. گوجه‌ها را به صورت ورقه‌هایی با ضخامت ۱ اینچ درآورید و آنها را روی سینی یا ظرف صاف و مسطح، پهن کنید.
  3. گوجه‌ها را پهن کنید طوری که از هم فاصله داشته باشند و روی هم نباشند.
  4. سینی را در آفتابی‌ترین نقطه نگه دارید تا زمانی که کاملا خشک شوند که این کار چند روز وقت می‌گیرد.
  5. اگر متوجه شدید در آن فضا، حشرات و بخصوص حشرات بالدار وجود دارند، می‌توانید روی آنها تور بگذارید.
  6. بعد از خشک شدن گوجه‌ها تا دو روز نرم و منعطف هستند، برای برداشتن آنها عجله نکنید آنها هنوز مقداری رطوبت دارند. شما می‌توانید ورقه‌های گوجه‌ را وارونه کنید تا فرایند خشک شدن سریعتر و بهتر انجام بگیرد.
  7. وقتی گوجه خشک و شکننده هستند به معنای این است که رطوبت آنها بطور کامل از بین رفته است. در این زمان می‌توانید گوجه‌ها را بردارید و آنها را پودر کنید.
  8. برای پودر کردن آنها، گوجه‌ها و فلفلها را با هم در دستگاه آسیاب قهوه بریزید و با هم پودر کنید.

نکته : زمانی که قصد خشک کردن گوجه را در مقابل آفتاب دارید حتما توجه داشته باشید که گوجه فرنگی می تواند یک غذای کناسب برای پرندگان باشد پس جایی را برای خشک کردن انتخاب کنید که بتوان از حمله پرندگان جلوگیری کرد.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *