چای سیاه گرد (CTC)

چای CTC چیست؟

یک نوع چای (+) سیاه دانه باروتی است که
از برگهای سبز و لطیف همان گیاه همیشه سبز Cammellia Sinensis به روش صنعتی تولید می گردد.

با اختراع این روش فراوری تحول بزرگی در صنعت و بازرگانی و شیوه مصرف بوجود آمد
واژه CTC مخفف Crush یعنی خراشیدن، tear به معنی پاره کردن و Curl پیچیدن است تولید به شیوه جدید سریعتر
و کم هزینه تر از تولید به شیوه قدیمی است.

مهمتر اینکه چون در این شیوه سلولهای برگ پلاس شده در موقع عبور
از میان دو توپی یا سیلندر مجهز به شیارهای تیغه مانند عمودی و افقی

سریعتر و و بهتر از درون ماشین مالش شیوه قدیمی خورد و متلاشی و محتویات شیمیایی درون برگها یعنی همان پلی فنل

و کاتچین سریعتر به کمک آنزیم های اکسید کننده تخمیر می شوند.

در نتیجه میزان رنگ و غلظت و مایه دار بودن چای تولید شده CTC به مراتب بهتر از چای سیاه سنتی است.

شیوه تولید چای سیاه CTC

در این روش برگها در مرحله پلاس چای 50 درصد و در تولید اورتوندوکس حدود 30 درصد

از رطوبت محتوای خود را از دست داده و انعطاف پذیر می شوند.

مرحله پلاس به صورت طبیعی طی مدت 18-16 ساعت و یا ماسینی 8-7 ساعت انجام می گردد.

کیفیت و عطر و طعم چای با پلاس طبیعی از نقطه نظر درصد اسیدهای امینه و میزان ترکیبات دارد

و حتی آرام بخش سلول های مغز و اعصاب موسوم به ال تئانین به روش ماشینی (تراف) ارجحیت دارد.

بعد از پلاس شدن برگها از میان دو سیلندر یا توپی فلزی استوانه با شیارهای تیغه مانند افقی و عمودی

با سرعت 700 دور در دقیقه عبور داده می شوند.
در نتیجه سلول های برگ به ذرات کوچک خرد و جمع و پیچیده شده از طرف دیگر خارج می گردند.

سرعت عملیات، حرارت حاصل از چرخاندن سریع موجبات را برای
اکسیداسیون سریع سلول های برگ به خوبی فراهم می سازد

به طوری که برگ سبز از یک طرف وارد و از طرف دیگر به صورت دانه های اکسیده شده قهوه ای روشن بیرون می آیند

در این روش برگ های سبز با توجه به ضخامت،
آنها یک یا دوبار از ماشین عبور داده می شوند که چای یک کاته درشت تر از چای دو کاته است.

محاسن شیوه تولید CTC

  • برگهای سبز چای در این شیوه تولید بهتر اکسیده می شوند.
  • هزینه های تولید نسبت به روش اورتدوکس بسیار کمتر است.
  • سرعت فرآوری بیشتر و چای زودتر آماده فروش و مصرف می گردد.
  • مدت زمان تخمیر با اکسیاسیون کوتاه تر است زمان تخمیر از 4 ساعت در ارتودوکس 90-80 دقیقه کاهش پیدا می کند.
  • مرحله مالش دادن حذف می گردد.
  • تعداد فنجان دهی چای یا کپیچ cuppage نسبت به چای سیاه اورتدوکس بیشتر و در هر کیلوگرم به دو برابر افزایش می یابد.
  • در نتیجه افزایش تولید از نظر وزنی 685 درصد می گردد.
  • به واسطه نوع فرآوری و کوچکی اندازه چای CTC سریعتر در آب داغ حل می شود.
  • همین تمایز موجب افزایش مصرف آن در کارخانه، رستوران و محیط های کارگری گردیده است.
  • مدت ماندگاری چای CTC بیشتر از انواع چای شکسته است،
    یعنی در صورت نگهداری در محیط خشک و عاری از رطوبت بهتر از چای سیاه اورتدوکس،کیفیت خود را حفظ می کند.

این چای جزو چای های زود دم می باشد و برای مصرف ادارات،
رستوران ها و هتل ها گزینه بسیار مناسبی است.

برای تهیه چای گرد (CTC) به سایت دکتر تغییر مراجعه کنید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *