زغال اخته میوهای خوش طعم و ترش است. این میوه قرمز رنگ به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان، ویتامین C و مواد معدنی خواص درمانی بسیاری برای بدن دارد. از خواص زغال اخته میتوان به بهبود سلامت قلب و عروق، درمان عفونت ادراری، درمان اسهال، کنترل قند خون، کاهش وزن، پیشگیری از سرطان، درمان کبد چرب و پیشگیری از پیری زودرس اشاره کرد. زغال اخته در ایران در ارسباران و روستای هیر در قزوین کاشت میشود.
بسیاری از افراد زغال اخته را به عنوان میوه در میان وعدههای خود میل میکنند. همچنین این میوه ترش را میتوان به صورت رب درآورده و در غذاها نیز از آن استفاده کرد.
برای تهیه رب زغال اخته ابتدا هسته آن را جدا کنید. سپس زغال اختهها را در ظرف مناسبی ریخته و روی شعله گاز بگذارید. حال باید منتظر جوشیدن زغال اختهها باشید و تا زمانی که زغال اخته به غلظت مناسبی برسد آن را روی گاز نگه دارید. اکنون زغال اخته تغلیظ شده تبدیل به رب زغال اخته شده است. میتوانید از رب زغال اخته به عنوان چاشنی غذاها استفاده کنید و طعم ملس رو به ترش به غذا میدهد.
خواص رب زغال اخته
زغال اخته فواید زیادی برای سلامت بدن دارد و میتواند شما را از ابتلا به برخی از بیماریها نجات دهد. اکنون به توصیف چند مورد از فواید رب زغال اخته میپردازیم:
خوردن زغال اخته به سلامت روده و کلیههای شما کمک میکند و میتواند زخم معده را درمان کند.
همچنین این میوه ترش مزه از حملات قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
یکی دیگر از خواص زغال اخته محافظت از پوست در برابر چین و چروک است و به جوانسازی و درخشندگی پوست کمک میکند.
زغال اخته به دلیل کالری پایینی که دارد باعث کاهش وزن و لاغری میشود.
در میان همه این خواص، عوارضی هم دارد و باید در مصرف آن زیادهروی نکنید و با توجه به شرایط بدنی خود از رب زغال اخته مصرف کنید.
افزودن دیدگاه