همان طور که می دانید نورپردازی از عوامل بسیار تاثیر گذار و چشمگیر و موثر در نمای ساختمان ها به شمار می اید .

حتما تا کنون تحت تاثیر نورپردازی برخی از ساختمان ها قرار گرفته اید در واقع نور پردازی زیبایی و عظمت ساختمان های اداری یا تجاری و یا مسکونی را چندین برابر می کند .

نورپردازی خارجی ساختمان بسیار حائز اهمیت است از این جهت که در روز به دلیل روشنایی و نور کافی مصالح و همینطور نمای ساختمان ها به خوبی قابل مشاهده هستند و ساختمان ها از لحاظ زیبایی قابل قیاس و قابل مقایسه هستند اما در شب همه ی آن ها مشابه هم هستند و حتی زیباترین نماها نیز قابل تشخیص نیستند از این رو بیشتر مالکان برای ساختمان های خود از نورپردازی خارجی استفاده می کنند .

شاید بتوان گفت نورپردازی نمای بیرونی ساختمان ها از مهم ترین بخش ها در طراحی ساختمان به شمار آید زیرا علاوه بر این که شکلی متحیر کننده و خیره کننده به ساختمان می بخشد به نوعی حس زنده بودن به آن می دهد و همینطور بر روی فضا و نمای شهر نیز بسیار تاثیر مثبت و چشمگیر می گذارد .

 

 

نورپردازی نمای ساختمان

 

اصول نورپردازی ساختمان :

نورپردازی ساختمان ها به شکل های متفاوتی انجام می گیرد .

ممکن است به صورت کلی اجرا گردد و یا هدف قسمت مشخص و برجسته ای از نمای  ساختمان باشد .

در زمان های قبل تر از نورپردازی فقط برای ساختمان ها و مکان های بزرگ تجاری و تفریحی و در کل بناهای معروف و شناخته شده به کار برده می شد اما در حال حاضر استفاده از این فاکتور پیشرفته تر و گسترده تر شده و از آن می توان در ساختمان های بزرگ و با ارتفاع زیاد ، نورپردازی هتل ، محوطه ها ، تالار ها ، رستوران ها ، بانک ها ، مراکز خرید و آپارتمان های بزرگ و کوچک ، خانه های ویلایی و یا مسکونی و همینطور غیر مسکونی و … استفاده نمود .

درواقع به دلیل این که نمای ساختمان در شب تنها با به کار بردن و استفاده از نور پردازی قابل مشاهده است نور پردازی به مسئله مهمی تبدیل شده است و امروزه بسیار از ان استقبال می گردد .

1- رنگ و شدت نور :

درواقع اولین و مهم ترین اصل و نکته در نور پردازی توجه به رنگ و شدت نورهایی است که قرار است در نمای خارجی ساختمان به کار رود .

2-پنهان بودن منبع نور :

برای این که نمای ساختمان دچار اشکال نشود و اهری بهم ریخته پیدا نکند حتما باید منبع های نور از دید عموم پنهان گردند.

3-هماهنگی نورها :

اصول نورپردازی ساختمان :توجه به این نکته بسیار ضروری است . نورهای به کار رفته باید با نوع مصالح و متریال به رفته در ساختمان همخوانی و هماهنگی داشته باشند.

 

نورپردازی نمای ساختمان

 

روش های مختلف نورپردازی ساختمان :

1-نور پردازی خشن :

از این نور پردازی برای نشان دادن بافت های کوچک و سطوح و عناصر معماری در نمای ساختمان ها به کار برده می شود در واقع با استفاده از این روش نمی توان سطح گسترده ای از بنا را نشان داد زیرا وسایل و ابزار های نور پردازی بر روی همان قسمت ها و سازه هایی که قرار است بیشتر مورد توجه و دید قرار بگیرند نصب می گردد .

2-نور پردازی یکدست :

این نور پردازی به طور کلی سطح گسترده و وسیعی از نمای ساختمان را به صورت یکدست و یکجا نشان می دهد و معمولا ابزار های نور پردازی در این روش در گوشه و یک نقطه ای در کنار ساختمان قرار داده می شود.

3-نورپردازی از داخل و خارج:

در این روش که بسیار هم ظاهر ساختمان را چشمگیر و جذاب می کند از پنجر ها و عناصری که بر روی نمای خارجی قرار گرفته اند کمک می گیرند .

مثلا به  لبه های خطوط به کار رفته در نمای خارجی ساختمان با استفاده از فیبرهای نوری و همینطور لامپ های نئونی جلوه می بخشند تا طول و حجم ساختمان بیشتر به چشم بیاید.

اصول نورپردازی ساختمان :نکته مهم :

قبل از استفاده از این روش باید به نوع کاربرد ساختمان توجه کرد .

به عنوان نمونه برای برجسته کردن نمای بیرونی ساختمان های مسکونی به هیچ عنوان نباید منابع نور را در زیر پنحجره ها قرار داده شود زیرا قابل مشاهده و به اصطلاح توجهات را به خود جلب کند .

علاوه بر این نیز به سمت و سو و مقدار نور نیز برای این ساختمان ها باید توجه کرد .

 

نورپردازی نما

 

 

جالب است بدانید رنگ های ملایمی مانند رنگ سفید و آبی از رنگ های پر طرفداریست که معمولا در نورپردازی ساختمان ها به کار می رود و جلوه و زیبایی قابل توجهی به بنا می بخشد .

در کل به کاربردن نورپردازی در ساختمان ها هم اکنون به اندازه ای مورد توجه و اهمیت قرار گرفته که در صورت دقت و استفاده اصولی و تخصصی از این ابزار تزیینی می تواند به یک جاذبه ی توریستی در شب تبدیل گردد!!!

 

رنگ روشن در نمای ساختمان

 

 

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *