گیاه موز در وهله اول برای میوهاش و ضمناً برای تولید فیبر و نیز زیبایی کاشته میشود. از آنجائی که این گیاه نسبتاً بلند و مستقیم و محکم میباشد، اشتباهاً به آن درخت میگویند، در حالی که واقعیت آن است که آنها فقط شاخههایی هستند که پس از دادن میوه خشک شده و از بین میروند. این شاخهها میتوانند به بلندی بین دو تا هشت متر برسند و برگهای آن نیز به حدود سه و نیم متر میتواند برسد. میوه موز به صورت خوشه در انتهای ساقه تشکیل میشود.
نتایج یک مطالعه جدید در کالج سلطنتی لندن نشان دادهاست که مصرف یک عدد از این میوه در روز به میزان قابل توجهی خطر بروز علائم آسم را در کودکان کاهش میدهد.
کشورهای هند، چین، اوگاندا، فیلیپین و اکوادور به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان و کشورهای اکوادور، کاستاریکا، کلمبیا و فیلیپین بزرگترین صادرکنندگان موز در جهان هستند.
همچنین در ایران این میوه فقط در بلوچستان و هرمزگان کاشت و تولید گسترده دارد.
در هر صد گرم موز به میزان زیر مواد معدنی و انرژی موجود است:
- انرژی 100 کالری
- آب 70 گرم
- پروتئین 8 گرم
- چربی 2 گرم
- قند 6/5 گرم
- کلسیم 8 میلی گرم
- فسفر 25 میلی گرم
- آهن 7 میلی گرم
- سدیم 1 میلی گرم
- پتاسیم 370 میلی گرم
- ویتامین A صدونود واحد
- ویتامینB1 پنج میلی گرم
- ویتامین B2 شش میلی گرم
- ویتامینB3 هفت میلی گرم
- ویتامین C ده میلی گرم
خواص موز
- به سرعت انرژی را افزایش میدهد
- کمک میکند فشار خون تحت کنترل بماند
- به کاهش کلسترول کمک میکند
- از سلامت کلیهها حمایت میکند
- عملکرد عصب را بهبود میبخشد و قدرت مغز را افزایش میدهد
- به کاهش خطر سکتهی مغزی کمک میکند
- خطر ابتلا به سرطان را کاهش میدهد
- فرآیند هضم را بهبود میبخشد
- به محکم شدن استخوانها کمک میکند
افزودن دیدگاه