اولين نکته در پختن برنج ، تهيه برنج خوب و درجه يک است، بديهي است چنين برنجي از لحاظ قيمت گرانتر از برنجهاي پر محصول و يا نامرغوب مي باشد ولي بايد توجه داشت که برنج درجه يک علاوه برداشتن عطر و طعم ، داراي ري زياد مي باشد که اين خود سبب آن مي شود تا هر کيلو برنج درجه يک برای شش الي هفت نفر کفایت می کند اما هر کيلو برنج پر محصول و يا نامرغوب به چهار الي پنج نفر غذا مي دهد ، بنابر اين تصديق مي فرماييد که عملاً نه تنها برنج درجه يک گران نبوده بلکه به صرفه نيز مي باشد.
روش پختن برنج با مايکروفر
1 – ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اينکه زياد چنگ بزنيم ميشوئيم تا آب برنج زلال شود و آنگاه آب برنج را کاملاً خالي مي کنيم .2 – دو پيمانه برنج و چهار پيمانه آب و نصف قاشق غذا خوري روغن مايع و يک قاشق چاي خوري نمک را در ظرف مناسب مايکروفر خوب مخلوط مي کنيم.
( بايد توجه داشت که حجم ظرف به اندازه اي باشد که سطح آب تا نصف ظرف قرار گيرد).
3 – سپس ظرف را بدون درب ، مدت 10 دقيقه با قدرت 100% در داخل مايکروفر قراردادهمی دهیم.
پس از خاموش شدن مايکروفر برنج را هم مي زنيم و درب ظرف را مي گذاريم.
مدت 10 دقيقه با قدرت 70% در داخل مايکروفر قرار مي دهيم .
روش پختن برنج با آبکشی
ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اينکه زياد چنگ بزنيم ميشوئيم تا آب برنج زلال شود.
آنگاه آب برنج را کاملاً خالي مي کنيم.
برنج را به مدت 2 الي 3 ساعت در آب و نمک خيس مي دهيم.
بطوري که سطح آب تقريبا چهار سانتيمتر بالا تر از سطح برنج قرار بگيرد.
مقدار نمک آن به نسبت هر پيمانه برنج نصف قاشق غذاخوري نمک مي باشد.
قابلمه مناسبي را آب کرده مي گذاريم جوش بيايد سپس آب نمک برنج را خالي کرده و برنج را در آب جوش مي ريزيم.
مي گذاريم برنج جوش بيايد ، آنگاه يکي دوبار آهسته بهم مي زنيم و چند لحظه منتظر مي شويم تا مغز برنج کمي نرم شود.
بطوريکه وقتي دانه برنج را در دست له کرديم مغز آن زبر و خشک نباشد و بعد برنج را در آبکش مي ريزيم تا آب آن خارج شود.
بعد به نسبت 2 پيمانه برنج 2 قاشق غذاخوري ماست و يک قاشق غذاخوري روغن مايع ته قابلمه مي ريزيم و هم مي زنيم.
بعد برنج را از آبکش داخل قابلمه مي ريزيم و اطرافش را بصورت مخروط بالا مي آوريم .
درب قابلمه را با يک پارچه نخي و يا حوله تميز پيچيده و روي قابلمه مي گذاريم.
بعد قابلمه را روي اجاق با شعله کم به مدت 25 دقيقه براي دو تا چهار پيمانه و مدت 40 دقيقه براي چهار تا ده پيمانه برنج، قرار مي دهيم تا دم بکشد.
روش پختن برنج بصورت کته
ابتدا برنج را با آب ولرم چند دفعه بدون اينکه زياد چنگ بزنيم ميشوئيم تا آب برنج زلال شود.
آنگاه آب برنج را کاملاً خالي مي کنيم
براي هر پيمانه برنج مقدار يک و نيم پيمانه آب اضافه مي کنيم.
و نمک را به اندازه لازم داخل آن مي ريزيم
به مدت 2 الي 3 ساعت به همين حالت مي گذاريم تا برنج کاملا خيس بخورد .
قابلمه را روي اجاق با شعله متوسط قرار مي دهيم پس از آنکه جوش آمد.
نصف قاشق غذا خوري روغن مايع به آن اضافه می کنیم.
و هم مي زنيم.
هنگامي که آب برنج رو به انتها است يک بار هم زده و سپس درب قابلمه را با يک پارچه نخي و يا حوله تميز بپیچیم.
و روي قابلمه قرار مي دهيم.
شعله اجاق را کم مي کنيم تا به مدت 10 دقيقه (براي 2 پيمانه برنج ) برنج دم بکشد .
برنج را با آب ولرم چندین بار بشویید؛ البته هنگام شستن توجه داشته باشید برنج را زیاد چنگ نزنید تا خرد نشود.
پس از شستن به نسبت هر کیلوگرم برنج ۵۰۰ گرم سنگ نمک شسته شده را در دستمال تمیزی قرار داده و روی
برنج بگذارید و یا به جای سنگ نمک از ۲۰۰ گرم نمک کوبیده شده استفاده کنید.
برنج را باید از شب قبل یا حدود پنج الی شش ساعت پیش از شروع پخت خیس کنید.
نکات پختن برنج
اگر فرصت لازم را برای خیس کردن برنج نداشتید، مقدار نمک را اضافه کنید .
پس از آبکش کردن کمی آب ولرم روی برنج بریزید تا شوری آن از بین برود.
برای آبکش کردن برنج، آب را در ظرفی مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید.
حرارت زیر ظرف باید زیاد باشد.
زمانی که آب در حال جوشیدن بود، برنج را اضافه کنید تا برنج بجوشد و آماده آبکش شود.
برنج در حین پختگی نباید ترک خورده و له شود و در ضمن باید آنقدر بجوشد تا قد بکشد.
سپس در آبکش ریخته اگر قبل از ریختن برنج در آب جوش کمی دوغ در آن ریخته بعد برنج را اضافه کنید.
بدین ترتیب رنگ برنج سفیدتر می شود.
مرحله دم کردن برنج :
به نسبت هر کیلو برنج، ۲۰۰ گرم روغن نیاز دارید که در ابتدا حدود ۵۰ گرم آن را در ته قابلمه ریخته روی حرارت قرار داده پس از داغ شدن، برنج را در قابلمه ریخته در آن را بگذارید.
حرارت زیر برنج باید زیاد باشد.
در این فاصله مابقی روغن را داغ کرده پس از آنکه بخار برنج بلند شد، حرارت را ملایم کنید.
روغن داغ را روی برنج ریخته و آن را دم کنید.
توضیحاتی در مورد برنج
برنج گیاهی است علفی یکساله مخصوص مناطق گرم پر آب. معروف است که از نظر شرائط اقلیمی محل رویش برنج باید سر در آتش و پا در آب باشد. ارتفاع ساقۀ آن حدود 4/1-1 متر. برگها ی آن باریک و دراز نوک تیز و گلهای آن به صورت سنبلکهایی با دم کوتاه در اطراف محور گل دهندۀ گیاه ظاهر می شود و میوۀ آن به شکل خوشه ای متشکل از سنبلکها در انتهای ساقه در می آید. در مورد بعضی از ارقام، خوشه برنج دارای ریشک است ودر مورد بعضی از ارقام بدون ریشک می باشند. در هر سنبلک سه گل وجود دارد که یکی از گلها که در راس واقع شده کامل و بارور و دو گل دیگر که در طرفین آن قرار دارند عقیم هستند. میوه را که یک دانۀ برنج در آن قرار داردشلتوک نامند.
افزودن دیدگاه