دلایل مختلفی از سبک زندگی، محل زندگی، آلودگی، وراثت، تا تغذیه و استرس در به وجود آمدن این مشکل دخیل هستند.
اما علایمی که ممکن است حاکی از غلظت خون باشد می توان به:
- کبودی لب های مخصوصا پس از انجام فعالیت های ورزشی
- بی حالی و خواب آلودگی های بی مورد
- تنگی نفس یا نفس کم آوردن به هنگام انجام فعالیت ورزشی
- سردرد های غیر طبیعی
- کبودی رنگ صورت
- و….
نکتۀ مهم
رقیق کننده های طبیعی خون موادی هستند که توانایی خون برای تشکیل لختۀ خون را کاهش می دهند. تشکیل لختۀ خون یک فرآیند لازم است اما گاهی ممکن است خون بیش از حد لخته شود و به عوارضی منجر شود که پتانسیل ایجاد خطر برای فرد را دارند.
افرادی که شرایط خاص دارویی دارند مانند افرادی که به نقص های قلبی مادرزاد مبتلا هستند، ممکن است به داروهای رقیق کنندۀ خون نیاز داشته باشند تا خطر حملۀ قلبی یا ایست قلبی را در آن ها کاهش دهد.
قبل از امتحان کردن هر یک از این درمان ها ضروری است که با پزشکتان مشورت کنید، زیرا این درمان ها به خوبی داروها اثربخش نیستند و ممکن است با برخی از داروهای تجویز شده تداخل دارویی داشته باشند.
بهترین رقیق کننده های طبیعی خون
برخی از خوراکی ها و مواد دیگر می توانند به عنوان رقیق کنندۀ طبیعی خون عمل کنند و به کاهش خطر ایجاد لخته کمک کنند. فهرستی از این مواد از این قرار است:
زردچوبه برای درمان غلظت خون
ردچوبه حاوی کورکومین است که خاصیت ضد التهابی و رقیق کنندگی خون را دارد.
افراد می توانند زردچوبه را به ادویه های کاری یا سوپ ها اضافه کنند یا آن را با آب جوش مخلوط کنند و یک دم نوش آرام بخش درست کنند.
زنجبیل
زنجبیل یک ادویۀ ضد التهاب است که می تواند مانع لخته شدن خون شود. این ماده حاوی یک اسید طبیعی به نام سالیسیلات است. آسپرین (اسید استیل سالیسیلیک) یک مشتق ترکیبی از سالیسیلات و رقیق کنندۀ قوی خون است.
فلفل قرمز
لفل قرمز نیز سالیسیلات بالایی دارد و می تواند به عنوان یک عامل قدرتمند در رقیق شدن خون عمل کند. با این حال فلفل قرمز بسیار تند است و بسیاری از افراد تنها مقدار کمی از آن را می توانند تحمل کنند.
در برخی از داروخانه ها و همچنین فروشگاه های آنلاین کپسول های حاوی فلفل قرمز را می توان یافت. مزایای دیگر این ادویه عبارتست از کاهش فشار خون، افزایش گردش خون و کاهش حساسیت نسبت به درد.
ویتامین E
بادام منبع سرشار از ویتامین E است که می تواند لخته شدن خون را کاهش دهد.
ویتامین E با روش های مختلفی لخته شدن خون را کاهش می دهند. این اثر به مقدار ویتامین E که فرد مصرف می کند بستگی دارد. مؤسسۀ ملی دفتر سلامتی مکمل های رژیمی می گوید افرادی که داروهای رقیق کنندۀ خون مصرف می کنند باید از مصرف زیاد ویتامین E اجتناب کنند.
مشخص نیست چه میزان ویتامین E خون را رقیق می کند، اما احتمالا لازم باشد افراد بیشتر از 400 واحد بین المللی (IU) در روز مصرف کنند. به عنوان مثال مصرف دوز بالای مکمل های ویتامین E، یعنی بالاتر از 1500 IU به صورت طولانی مدت می تواند اثرات منفی داشته باشد.
دریافت ویتامین E از مواد غذایی به جای مکمل ها می تواند ایمن تر باشد. خوراکی هایی که حاوی ویتامین E هستند عبارتند از:
- بادام
- روغن گلرنگ
- روغن آفتاب گردان
- تخمۀ آفتاب گردان
- روغن جوانه گندم
- غلات کامل
سیر
سیر در کنار طعم مطلوبی که اغلب در خوراکی ها و پخت غذاها ایجاد می کند، خواص آنتی بیوتیک و ضد میکروبی طبیعی دارد.
بعضی از تحقیقات گزارش می کنند که پودر سیر بدون بو فعالیت های (آنتی ترومبوتیک) ضد لخته شدن خون را نشان می دهند. عامل ضد لخته شدن خون تشکیل لختۀ خون را کاهش می دهد.
افزودن دیدگاه