دونر کباب نام دیگر کباب ترکی است. دونر به معنای چرخان یا چرخنده است و چون کباب ترکی به این صورت درست میشود به آن دونر کباب هم می گویند.
کباب ترکی یا دونر کباب یکی از غذاهای معروف ترکیه است. مدتی است که این غذا محبوبیت زیادی در کشورمان پیدا کرده است و طرفداران بسیاری دارد. این غذا در فست فودی ها به فروش می رسند. کباب ترکی با گوشت مرغ یا گوشت گوساله و یا ترکیبی از هر دو پخته می شود.
کباب ترکی به این صورت پخته می شود که فیله های گوشت یا مرغ را به صورت ورقه ورقه روی هم روی یک سیخ گذاشته و سپس سیخ را به صورت عمودی (گاهی هم افقی) در مجاورت آتش قرار می دهند تا با حرارت حاصل از شعله آتش پخته شود. لایه های بیرونی که در نزدیک ترین فاصله با آتش قرار دارند به صورت کامل پخته شده و سپس با استفاده از ابزار مخصوص که معمولاً چاقوی مخصوص برش کباب ترکی است، بریده می شوند. لایه های کمتر پخته شده زیرین در مجاورت آتش قرار گرفته و به صورت قبلی برش می خورد. بخشی از خوشمزگی کباب ترکی به خاطر همین روش پخت لایه لایه ای آن است که در این روش چون گوشت در حجم و ابعاد کوچکی برش می خورد تمامی قسمت های آن به خوبی پخته می شوند.
کباب ترکی ترکیبی:
مواد لازم برای کباب ترکی ترکیبی :
گوشت فیله گوساله | 2 تکه |
گوشت فیله مرغ | 4 تا 5 تکه |
قارچ | 300 گرم |
فلفل دلمه ای | 1 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
سیر | 2 تا 3 حبه |
پیاز بزرگ | 1 عدد |
سیب زمینی متوسط | 2 عدد |
روغن | به میزان لازم |
طرز تهیه کباب ترکی گوشت گوساله و مرغ :
برای پخت کباب ترکی ابتدا در یک ماهیتابه گود، مقداری روغن بریزید و پیاز را نگینی خرد و سرخ کنید، سیر را هم خرد کرده و اضافه کنید.
گوشت گوساله و مرغ را به ورقه های نازک برش بزنید و با حرارت زیاد، ابتدا گوشت قرمز و بعد گوشت مرغ را سرخ کرده و سپس قارچ و فلفل دلمه ای را هم خرد کنید و به گوشت های ورقه ای و سرخ شده را اضافه کنید.
قبل از سرخ کردن قارچ، یک قاشق آب لیمو به آن اضافه کنید تا رنگ آن تیره نشود، در این مرحله همه مواد را با هم مخلوط کرده و نمک و فلفل بزنید.
در ظرف را ببندید و از روی حرارت بردارید تا مواد نرم شده و طعم دار شوند.
سیب زمینی را خلال و کمی آب پز کنید، دقت کنید نیمه پز شده باشد، سپس آنها را صاف و خشک کرده، نمک بپاشید و سرخ کنید.
غذا را در یک ظرف مناسب کشیده و سیب زمینی را کنار دیس بریزید و با سبزیجات تازه و زیتون تزئین کنید.
کباب ترکی با گوشت گوساله یا مرغ:
مواد لازم برای تهیه کباب ترکی با گوشت گوساله یا مرغ:
گوشت قرمز یا گوشت مرغ (فیله مرغ) | 250 – 350 گرم |
فلفل دلمه ای متوسط | 1 عدد یا نصف |
روغن | به میزان لازم (حدود 4-6 قاشق غذاخوری) |
پیاز متوسط | 1 عدد |
گوجه | 1 عدد |
قارچ | 150 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پودر آویشن | به میزان لازم |
پودر سیر | به میزان لازم |
جعفری خرد شده | به میزان لازم |
خیارشور و سس مایونز | در صورت تمایل به مقدار لازم |
دستورالعمل طبخ کباب ترکی در خانه :
ابتدا گوشت یا مرغ را در ضخامت های کم (حدوداً نیم سانتیمتر یا حتی کمتر) به اندازه تقریبی کف دست یا کوچکتر برش دهید. دقت کنید اگر از گوشت استفاده می کنید باید گوشت را در جهت الیاف آن برش بزنید در غیر این صورت گوشت سفت شده و حالت مطلوب خود را از دست می دهد.
برای اینکه راحت تر برش را انجام دهید می توانید گوشت را ابتدا به خوبی شسته و سپس دور آن را سلفون پیچیده و آن را مدتی در یخچال فریزر قرار داده تا حالت نیمه منجمدی به خود بگیرد. سپس آن را خارج کنید و به راحتی در ضخامت های بسیار کوچک به صورت ورقه ورقه برش بدهید.
سپس ظرف مناسبی را انتخاب کنید و پیاز را به صورت ریز رنده کنید، سیر را له کنید و به آن اضافه کنید. فلفل و پودر آویشن را هم اضافه کنید و به همراه مقدار کمی روغن تفت بدهید. تکه های گوشت یا مرغ را که خرد کرده بودید را اضافه کنید.
اگر از گوشت قرمز استفاده می کنید باید نمک را در مراحل پایانی به آن اضافه کنید زیرا اگر از ابتدا به آن نمک بزنید گوشت حالت سفتی به خود می گیرد؛ اما اگر از گوشت مرغ استفاده می کنید در ابتدا نمک را به مخلوط بالا اضافه کنید.
درب ظرف را بگذارید و به مدت 2 الی 3 ساعت درون یخچال قرار بدهید تا مزه دار شوند و مواد به خورد گوشت بروند. سینی فر یا تابه را چرب کنید و فیله های گوشت یا مرغ را روی سینی فر یا ماهیتابه قرار بدهید. و داخل فر با درجه حرارت بالا قرار بدهید. اگر درجه فر پایین باشد گوشت آب می اندازد و شکل جالبی به خود نمی گیرد.
پس از حدوداً 20 دقیقه قارچ، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی و پیاز را خلال کرده و به ظرف اضافه کنید و با درجه حرارت پایین تری به مدت 10 دقیقه دیگر تفت دهید.
پس از پخت آن مخلوط آماده شده را که نمونه خانگی کباب ترکی است، درون نان مناسب (ترجیحا نان مدیترانه ای یا نان مخصوص کباب ترکی یا نان باگت) بریزید و با توجه به ذائقه تان به آن خیار شور و جعفری و سس مایونز اضافه کنید.
افزودن دیدگاه