آموزش نحوه کاشت و پرورش زعفران

زعفران یا زَرپَران (زعفران عربی شده زرپران است[ گیاهی است (نام علمی: Crocus sativus) از تیرهٔ زنبقیان، سردهٔ زعفران که خواص دارویی و رنگ غذایی دارد. مهمترین کشور تولیدکننده زعفران، ایران می‌باشد که از برندهای سرشناسی همچون بهرامن، زرین قلم، سحرخیز و … می‌توان یاد کرد.

زعفران گیاهی کوچک و چند ساله به ارتفاع ۱۰ تا ۳۰ سانتی‌متر است. از وسط پیاز یا قاعده ساقه، تعدادی برگ باریک و دراز خارج می‌شوند. از وسط برگ‌ها، ساقه گلدار خارج شده که به یک تا سه گل منتهی می‌شود. گل‌ها دارای ۶ گلبرگ بنفش رنگ هستند که ممکن است در بعضی واریته‌ها به رنگ گلی یا ارغوانی باشند. گل‌ها دارای ۳ پرچم و یک مادگی منتهی به کلالهٔ سه شاخه به رنگ قرمز متمایل به نارنجی است. قسمت مورد استفاده این گیاه، انتهای خامه و کلاله سه شاخه است که به نام زعفران مشهور است و دارای بوی معطر با طعم کمی تلخ می‌باشد

در این مقاله قصد داریم نحوه کاشت زعفران را آموزش دهیم:

 کاشت زعفران

آموزش کاشت زعفران

زعفران یک ادویه منحصر به فرد و خوشمزه است که عطر و طعم بسیار قشنگ وخوشمزه وعالی را در بسیاری از غذاها مانند انواع سوپ ها وغذا های دیگرایجاد می کند.در اسپانیا زعفران چاشنی اکثر غذا هایشان هست و معمولا عاشق زعفران هستند. زعفران توسط گل کراکوس تهیه می شود که در مناطق حرارتی ۶-۹ بسیار آسان رشد میکند. متاسفانه، هر گلرنگ زرد تنها مقدار مناسبی از زعفران را در هر سال تولید می کند و زعفران را گران ترین ادویه جهان می دانند.

مراحل کاشت زعفران

1.خرید کرفس یاگیاه کروکوس.

گیاه زعفران گلدار بنفش از کورکوس (که شبیه یک لامپ یایک پیازاست) رشد می کند. این گیاه باید برای کاشت تازه باشد. شما می توانید آنها را آنلاین سفارش دهید یا آنها را از باغداران محلی خریداری کنید. گیاهان کروکوس در مناطق حرارتی بین 6تا9 درجه باشند بتوانند رشد کنند. باغبانهای محلی در این مناطق احتمال بیشتری دارد که گیاه کروکوس را پرورش دهند.

2.محل کاشت زعفران

محل کاشت را با خاک خالی وجایی که خورشید کاملا بیافتد یعنی یک منطقه از زمین را انتخاب کنید که مقدار مناسب نور مستقیم خورشید را بگیرد.برای اطمینان از اینکه خاک انجا بیش از حد سفت وسخت نباشدخاک انجا را مانند شخم زدن زیرورو میکنید تانرم تر وشل تر شود.گیاه کروکوس اگر دز زمین سفت کاشته شود ونتواند نفس بکشد زود از بین می رود ومحصول نمی دهد،بنابراین شما به خاکی نیازمندید که بطور موثر نرم وجابجایی داشته باشد.پس قبل از کاشت بهتر است حتما خاک را کاملا زیرورو کنید تا خاک زمیت شل شود.

کاشت زعفران

نوع خاک برای کاشت زعفران

خاک را با مواد آلی قاطی کرده وآماده کنید.شما گیاه خود را با مواد آلی در عمق 25سانتی متری در زیر خاک بکارید.شما میتوانید از کمپوستها ،ذغال سنگ های ریز وبرگ های خشک وخرد شده استفاده کنید تا این مواد مغذی در زمستان برای گرم وزنده نگهداشتن محصول شما کمک کندو از یخ زدگی گیاه شما جلو گیری کند.

4.شما می توانید از ظروفی برای کاشت محصول خود استفاده کنید.

چون جوندگان وآفات یک مشکل رایج در باغ ها می باشند،بنابراین کاشت محصول در ظروف ممکن است گزینه خوبی برای شما باشد. شما به جعبه های پلاستیکی ،پارچه های علف هرز که محصول را از علف هی هرز معصون میدارد،نوار مجرای وخاک روتاری نیاز شدید دارید تا گیاهتان با سلامتی محصول دهد. مطمئن شوید که ظروفی با حفره های زهکشی را انتخاب کنیدواگر ندارید انرا تهیه کنید.جعبه های پلاستیکی خط دار با پارچه های علف هرز ونوار مجرای وسایل خیلی مهم در کار شما به حساب می آیند.جعبه ها را حدودا تا13 سانتی متر پر خاک کنید.

5.کروکوس خود را قبل اینکه زمین تان از برف آب خیس بخورد باید بکارید.

برای گرفتن بهترین نتایج وبرداشت محصولی خوب شما می توانید 6الی8هفته قبل از اولین سرمازدگی زمستان کاشت خود را انجام دهید.این کار بسته به آب وهوای منطقه شما نیز داردممکن است در مهر باشد یا آبان ماه باشد.اگر شما از آب وهوای منطقه اطلاع خوبی ندارید که ممکن است سرمای شدیدی در راه باشد می توانید از یکتقویم کشاورزی استفاده کنید یا از باغداران محلی کمک بگیرید.

 کاشت زعفران

کروکوس خود را در مدل خوشه بکارید.

به جای کاشت آنها در ردیف،گلهای محصول شما در خوشه بهتر محصول می دهد.آنها را تقریبا با فاصله 8سانتی متر از هم جدا بکارید ودر گروه های 10تا 12تایی طبقه بندی کنید.

بوته زدن زعفران در عمق 8الی 10سانتی متری زمین می باشد.

برای ایجاد حفره های کوچک 10سانتی متری در عمق زمین از ماله کوچک استفاده کنید که راحت تر کار را انجام دهید.با ماله در زمینحفره های کوچک بکنید و در هر یک از آنها از محصولات پیازی شکل را بکارید وروی آنرا با خاک بپوشانید.

بعداز همه اینها نوبت به ابیاری محصول می رسد.

پاییز فصل رشد برای کورکوس شما است. در طول این زمان، مهم است که خاک را مرطوب نگه داریم ولی نه زیاد غرق اب نگهشداریم که به محصول اسیب برساند.از طریق آبیاری خوب وبموقع خود 1یا2 بار در هفته شروع کنید.چند بار در هفته 2 انگشت را به خاک وارد کنید تا رطوبت را اندازه گیری کنید.اگر آب مانده بیش از یک روز پس از آبیاری وجود داشته باشد وبماند ، فقط یک بار در هفته آبیاری کنیدولی اگر خاک شما کاملا خشک (بدون رطوبت)باشد در طول هفته باید سه بار ابیاری شود.

استفاده از کود در کاشت زعفران

کود محصولتان را یکبار در هر فصل اعمال کنید.

اگر در منطقه ای با یک فصل کوتاه و بهار گرم زندگی می کنید، در اوایل پاییز، کود را به خاک خود اضافه کنید. اگر در ناحیه ای با درختهای بلند وهوای معتدل زندگی می کنید، درست بعد از گل زدن، لعاب خود را به کار ببرید. این به شما کمک می کند که کورکوس مثل یک فروشگاه قوی پراز کربوهیدرات برای کمک به آنها در سال آینده زنده بماند.
کمپوست، یا کودهای سالم انتخاب مناسب کود می باشدکه میتوانید انتخاب کنید.

 برداشت زعفران

 کاشت زعفران

صبور و منتظر باشید چون گل های کروکوس به راحتی کشت می شوند.

آنها به طور طبیعی مقاوم هستند و به طور طبیعی به حشرات و بیماری مقاوم هستند. مشکل این است که هر یک از گل صدف تنها یک گل تولید می کند و هر گل تنها سه زهره زعفران تولید می کند. در پایان برداشت شما، تنها با یک کمی از زعفران قابل استفاده روبرو می شود.
گرچه گل های کراکوس 6-8 هفته پس از کاشت پیازشکل های خود ظاهر می شوند، گاهی اوقات گلهای گلخانه ای شما ظاهر نمی شوند.
در بعضی موارد، کاشت در بهار می تواند در پاییز شکوفه ایجاد کند.

از هر گلرنگ کروکوس واز هر یکی از گیاهان زراعی استفاده کنید.

در مرکز هر کروکوس گل بنفش ، باید 3 عدد قرمز نارنجی قرمز پیدا کنید. منتظر باشید تاروز افتابی ووقتی که گلها به طور کامل باز شوند به سراغ محصلتان برویدو با استفاده از انگشتان خود هر یک از گلهای زرد وقرمز ومایل نارنجی خودتان پاک کنیدوبرداشت کنید.

زعفرانهای جمع اوری شده خشک خود را ذخیره کنید.

هنگامی که شما تمام زنگ های زعفران را به دقت برداشت کردید، آنها را بر روی حوله های کاغذی در یک محل گرم و خشک قرار دهید. آنها را تنها برای 1 تا 3 روزپهن کنند تا کاملا خشک شوند .
زعفران خشک باید در جای خشک و خنک نگهداری شود.
شما می توانید زعفران را در یک ظرف بسته مسدود تا 5 سال نگهدارید.

از دستور العمل های زعفران استفاده کنید.

هنگامی که شما آماده استفاده از زعفران خود هستید، نیمی از خشک شده را در مایع گرم (مانند شیر، آب یا آب شور) به مدت 15 تا 20 دقیقه بشویید. هر دو مایع و خشک شده های زعفران راکه در اب گرم شسته شده را به دستور خود اضافه کنید. زعفران را می توان برای برنج ، سوپ، سس، سیب زمینی ، محصولات پخته شده و سایر غذاها استفاده کرد.
افزودن دانه های زعفران در اب شسته شده همراه با مایع به آنها اجازه می دهد که رنگ و طعم بیشتری به مواد غذایی خود برسانند.

 

چند خاصیت شگفت انگیز زعفران

  • درمان اختلالات قاعدگی
  • درمان افسردگی
  • درمان دیابت
  • سلامت قلب
  • درمان آسم
  •  روشن شدن پوست
  •  درمان جوش صورت
  • از بین بردن تیرگی ناشی از آفتاب سوختگی
  • جلوگیری از ریزش مو
1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *