گردو میوه های سنگی تک دانه ای است که از درخت گردو رشد می کند. آنها منبع خوبی از چربی های سالم، پروتئین و فیبر هستند. آنها ممکن است سلامت قلب و استخوان ها را تقویت کرده و از جمله مزایای دیگر در مدیریت وزن کمک کنند.
درختان گردو بومی شرق آمریکای شمالی هستند اما امروزه به طور معمول در چین، ایران و در ایالات متحده در کالیفرنیا و آریزونا پرورش می یابند.
در زیر پوست درخت گردو یک مهره چروک و کره ای شکل است. گردو به دو بخش مسطح تقسیم می شود تا بصورت تجاری فروخته شود.
گردو هم به صورت خام و هم بو داده و نمکی یا نمک موجود است.
در این مقاله به تجزیه مواد مغذی گردو، نگاهی به فواید احتمالی سلامتی آن، چگونگی ترکیب بیشتر گردو در رژیم غذایی و هرگونه خطرات بالقوه سلامتی در مصرف گردو می پردازیم.
اگر دقت کرده باشید که مغز گردو چقدر شبیه مغز انسان می باشد؟ اگر چه در آموزه های باستانی نیز به این مورد اشاره شده است که گردو یکی از بهترین خوراکی ها برای تقویت مغز می باشد، امروزه نیز علم ثابت کرده است که گردو غذای مغز است و نباید از خوردن آن غافل شد!
گردوی سالم و مقوی یکی از مقوی ترین انواع مغزها می باشد که در طب سنتی و اسلامی نیز بسیار توصیه شده است. گردو به دلیل داشتن مقدار زیادی از اسیدهای چرب امگا 3 که دارد به کاهش کلسترول خون بالا کمک می کند، باعث سلامت قلب و عروق شده و برای لاغری و کاهش وزن مفید است. خواص گردوی تازه هم مانند خواص گردوی خشک می باشد.
ویتامین ها و مواد معدنی موجود در گردو
گردو آلی بدون سبزیجات (30 گرم) شامل:
انرژی: 200 کالری
کربوهیدرات 3.89 گرم (گرم)
شکر: 1 گرم
فیبر: 2 گرم
پروتئین: 5 گرم
چربی: 20 گرم
کلسیم: 20 میلی گرم (میلی گرم)
آهن: 0.72 میلی گرم
سدیم: 0 میلی گرم
گردو همچنین منبع خوبی از:
منگنز
مس
منیزیم
فسفر
ویتامین B6
اهن
آنها از نظر چربی های اشباع نشده و غیر اشباع نشده و اسیدهای چرب امگا 3 بسیار غنی هستند. آنها همچنین منبع خوبی از پروتئین هستند.
آجیل ها به دلیل داشتن کالری با کالری بالا و پرچرب دارای اعتبار هستند. با این حال، آنها در مواد مغذی متراکم هستند و چربی های سالم قلب را تأمین می کنند.
ترکیب چربی های سالم، پروتئین و فیبر موجود در “گردو “به افزایش رضایتمندی و پر بودن کمک می کند. این باعث می شود در مقایسه با چیپس، کراکر و سایر غذاهای ساده کربوهیدرات، آنها را به عنوان میان وعده از سلامتی بیشتری برخوردار کنید.
گردو منبع خوبی از برخی ویتامین ها و مواد معدنی است. از جمله ی آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ویتامین B6: این ویتامین به تقویت دستگاه ایمنی و سلامت دستگاه عصبی کمک می کند. کمبود این ویتامین باعث کم خونی (آنمی) می شود.
مس: مس موجود در گردو از مواد معدنی مفیدی است که موجب تقویت سلامت قلب ، بهبود به عملکرد دستگاه ایمنی بدن، استخوان ها و اعصاب نیز از سایر وظایف این ماده ی معدنی است.
اسید فولیک: با عنوان فولات و ویتامین B9 نیز شناخته می شود و کمبود این ویتامین در دوران بارداری باعث تولد نوزاد ناقص می شود.
ویتامین E: گردو محتوی مقدار زیادی از این شکل ویتامین E است که برای مبارزه بدن با سرطان نیاز است.
فسفر: نزدیک به 1٪ بدن ما را فسفر تشکیل می دهد. این ماده ی معدنی به طور عمده در استخوان ها یافت می شود و اهمیت خاصی در بدن دارند.
منگنز: بیشترین مقدار این ماده ی معدنی مهم در مغزها، غلات کامل، میوه ها و سبزیجات یافت می شود.
خواص گردو
مصرف انواع غذاهای گیاهی از انواع مختلف مدت هاست که با کاهش خطر بسیاری از شرایط سلامتی مرتبط با سبک زندگی همراه است.
گردو ممکن است مزایایی برای سلامتی استخوان و قلب داشته باشد.
از جمله مزایای سلامتی گردوها می توان به تقویت سیستم قلبی و عروقی و سلامت استخوان ها، کاهش خطر ابتلا به بیماری کیسه صفرا و درمان صرع اشاره کرد.
سلامت قلب
گردو ممکن است سلامت قلب را تقویت کند.
نشان داده شده است که اسیدهای چرب اشباع نشده و غیر اشباع نشده موجود در گردو باعث کاهش کلسترول و تری گلیسیرید LDL (مضر) می شوند.
که خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، سکته مغزی و حمله قلبی را کاهش می دهد.
یک مطالعه منتشر شده در مجله بریتانیایی تغذیه انگلیس نشان داد که خطر ابتلا به بیماری عروق کرونر قلب برای کسانی که بیش از چهار بار آجیل در هفته مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به ندرت آجیل مصرف نمی کنند، کمتر است.
کنترل وزن از خواص گردو است
طبق تحقیقات منتشر شده در مجله تغذیه بالینی در آسیا اقیانوس آرام ، مصرف روتین آجیل با استراحت بیشتر با مصرف بیشتر انرژی همراه است.
در آزمایشاتی که کاهش وزن را با استفاده از رژیم های غذایی که شامل یا آجیل را شامل می شوند مقایسه کردند، رژیم های غذایی که شامل آجیل در اعتدال بودند کاهش وزن بیشتری نشان دادند.
یک مطالعه منتشر شده در ژورنال آمریکایی بالینی تغذیه همچنین نشان داد که زنانی که به ندرت از خوردن آجیل گزارش می کنند، در طی یک دوره 8 ساله، بیشتر از افرادی که دو بار در هفته یا بیشتر از آنها آجیل مصرف می کردند، افزایش وزن بیشتری داشتند.
از بین بردن بیماری سنگ کیسه صفرا از خاصیت گردو است
طبق مطالعه دیگری در مجله آمریکایی تغذیه بالینی، مصرف مکرر آجیل با کاهش خطر کوله سیستکتومی، عملی برای از بین بردن کیسه صفرا همراه است.
در بیش از یک میلیون نفر مستند بیش از 20 سال، زنانی که بیش از 5 اونس آجیل در هفته مصرف می کردند، در مقایسه با زنانی که هر هفته کمتر از 1 اونس آجیل می خورند، خطر کوله سیستکتومی کمتری داشتند.
از فواید گردو می توان به سلامت استخوان ها اشاره کرد
گردو منبع خوبی از مواد معدنی مس است. کمبود شدید مس با تراکم کمتر مواد معدنی استخوان و افزایش خطر ابتلا به پوکی استخوان همراه است.
پوکی استخوان شرایطی است که استخوانها نازک تر و متراکم تر می شوند و شکستگی و شکستن آنها را آسان تر می کند.
تحقیقات بیشتری در مورد تأثیر کمبود حاشیه مس و مزایای احتمالی مکمل های مس برای جلوگیری و مدیریت پوکی استخوان مورد نیاز است.
مس همچنین نقش مهمی در نگهداری کلاژن و الاستین، اجزای سازه اصلی بدن دارد.
بدون مس كافي، بدن نمي تواند جاي بافت همبند آسيب ديده يا كلاژن سازنده بلوك هاي ساختمان براي استخوان شود. این می تواند به طیف وسیعی از موضوعات از جمله اختلال عملکرد مفصل منجر شود.
گردو حاوی مقدار زیادی منگنز است. نشان داده شده است که منگنز در ترکیب با مواد معدنی کلسیم و مس از پوکی استخوان جلوگیری می کند.
منیزیم، یکی دیگر از مواد معدنی موجود در گردو، برای تشکیل استخوان از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا به جذب کلسیم داخل استخوان کمک می کند.
در حالی که مکمل های منگنز و مس ممکن است مقادیر مواد معدنی را که می تواند مضر باشد، دریافت این مواد معدنی از طریق رژیم غذایی برای سلامتی استخوان مفید است.
صرع
نشان داده شده است كه موشهايي كه كمبود منگنز دارند بيشتر در معرض تشنج هستند.
همچنین به افرادی که مبتلا به صرع هستند سطح منگنز کامل خون پایین تر از افراد فاقد صرع رسیده است، اگرچه تصور نمی شود کمبود منگنز باعث صرع شود.
تحقیقات بیشتری در مورد اینکه آیا مکمل منگنز به نفع مبتلایان به صرع خواهد بود، لازم است.
نحوه نگهداری از گردو
آجیل ها دارای چربی بالایی هستند و به همین دلیل مستعد ابتلا به لکه دار شدن هستند. آجیل های سفت و سخت ناامن نیستند اما دارای طعم تندی هستند که ممکن است افراد ناخوشایند به نظر برسند.
نگه داشتن گردو در پوسته های آنها در جای خنک، تاریک و خشک می تواند ماندگاری آنها را بهبود بخشد.
در یخچال و فریزر زیر 40 درجه فارنهایت یا در فریزر زیر 0 درجه فارنهایت نگه دارید ، آنها می توانند بیش از یک سال نگهداری شوند.
اگر می خواهید آنها را در دمای اتاق ذخیره کنید، ابتدا آنها را در دمای 0 درجه فارنهایت یا کمتر از 48 ساعت فریز کنید تا هر گونه آفات از بین برود.
در اینجا چند راه آسان و خوشمزه برای به دست آوردن بیشتر گردو به رژیم غذایی آورده شده است:
گردوها را روی سالاد بپاشید تا عطر و طعم، بافت و ارزش غذایی به آن اضافه شود.
خواص مغز گردو
کاهش کلسترول کل
کاهش LDL کلسترول
افزایش HDL کلسترول
افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن
محافظت در برابر بیماری قلبی
افزایش قدرت ذهن و هوش
مفید برای تنگی نفس
جلوگیری از ورم مفاصل
مفید در بیماری های پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکه های قرمز رنگ در پوست)
ضد سرطان
دارای آنتی اکسیدان. در بین آجیل ها، آنتی اکسیدان گردو و شاه بلوط از همه بیشتر است.
محافظت از سیستم ایمنی
جلوگیری از لخته خون
تنظیم سوخت و ساز در بدن
تنظیم فشار خون
تنظیم قند خون
جلوگیری از پارکینسون و آلزایمر
جلوگیری از سنگ کیسه صفرا
حفاظت از استخوان
روغن گردو درمان کننده دردهای مفاصل است و جذب مواد غذایی را آسان می کند.
کودکانی که مقدار امگا ۳ در برنامه ی غذایی شان کم است، اختلالاتی مانند بیش فعالی یا هایپراکتیوی، مشکلات رفتاری، کج خلقی و مشکلات خواب در آنها زیاد است.
زنانی که در هفته ۲۸ گرم آجیل و بادام زمینی مصرف می کنند، ۲۵ درصد احتمال پیشرفت سنگ کیسه صفرا را کم می کنند.
اگر می خواهید خواب آرامی داشته باشید، برای شام، سالاد سبزیجات به همراه گردو مصرف کنید.
مضرات و اقدامات احتیاطی
برخی محققان نتیجه گرفته اند که مصرف گردو منجر به افزایش وزن نمی شود.
با این حال، کالری گردو متراکم است و به افراد توصیه می شود برای کاهش این خطر، آنها را با اعتدال مصرف کنند.
مصرف زیاد گردو نیز به اسهال مرتبط بوده است.
این ممکن است بعد از اینکه فرد مقدار زیادی گردو بخورد، به دلیل داشتن روغن یا فیبر زیاد یا به دلیل داشتن حساسیت، به عنوان مثال در افرادی که دارای سندرم روده تحریک پذیر هستند (IBS).
یک وعده یک وعده گردو حاوی حدود 14 قطعه نیم گردو است.
افرادی که به آجیل حساسیت دارند نباید گردو بخورند. اگر فرد بعد از خوردن گردو دچار بثورات کهیر یا کهیر شود یا در تنفس دچار مشکل شود، باید مراقبت های پزشکی را جستجو کرد.
کودکان نباید قطعه ای از مهره مصرف کنند، یا در این صورت باید تحت نظارت قرار بگیرند ، زیرا این می تواند منجر به خفگی شود.
گردو می تواند یک افزودنی سالم برای رژیم غذایی باشد. رژیم غذایی که به طور کلی متعادل باشد و در کنار رژیم ورزش دنبال شود، برای سلامتی مناسب است.
افزودن دیدگاه