نکاتی در مورد سحری:

  • در روزه غذای انسان دو وعده و فقط در شب میل می شود. دقت کنید”سحر” جزو شب به حساب می آید نه صبح.
  • وقت سحر بعد از نیمه شب شرعی تا اذان صبح است.بهتر است نیم ساعت قبل از اذان صبح سحری تان را تمام کنید و در مدت باقی مانده به عبادت یپردازید و نزدیک اذان دو سه قاشق سویق و چندتا خرما با آب یا مخلوط سویق و شیره خرما با آب بنوشید. خرما به عدد فرد باشد. 3 یا 5 یا نهایتا 7 عدد خرما به طوری که بعد هر خرما مقداری آب مثلا نصف استکان بنوشید.
  • چه در سحر و چه در افطار بیشتر از یک سوم معده را پر نکنید. که در افراد بالغ چیزی حدود 330 الی 500 گرم می شود. یعنی در هر وعده بیشتر از این مقدار غذا میل نکنید و اگر باز هم میل داشتید دست از غذا بکشید که حدودا بعد از 20 الی 30 دقیقه احساس سیری می کنید. زیرا پیام سیری از معده حدودا 20 دقیقه دیرتر به مغز می رسد.
  • البته دقت شود که مجموع میوه و سبزی و خوراکی ها با غذا کلا نباید بیشتر از 500 گرم بشود.
  • در سحری از شیرینی های طبیعی استفاده کنید مثل خرما، کشمش، عسل، شیره خرما، شیره توت، شیره انگور، یا مخلوط این سه شیره باهم.
  • حضرت علی(ع) می فرماید: بهترین سحری شما سویق و خرماست. در واقع همین سویق و خرما به مقدار همان یک سوم معده برای سحری کفایت می کند. اما اگر دوست داشتید غذا بخورید مجموع غذا با سویق و خرما را به همین اندازه حساب کنید تا بیشتر نشود و به همان شکلی که بالا گفتیم سویق و خرما را پس از اتمام وعده غذایی سحر بخورید.
  • خوردن چای علاوه بر اینکه مضرات بسیار زیادی دارد موجب تشنگی در طول روز می شود.
  • خوردن برنج موجب ایجاد گرسنگی در طول روز می شود. پس بهتر است در سحری از نان هم در کنار برنج استفاده کنید. دقت کنید برنجتان سبوس دار باشد، چون غنی تر است و سبوس مصلح برنج است و سردی برنج را به اعتدال می رساند.
  • بین وعده سحر حتما از سبزیجاتی مثل ریحان، کاهو، خرفه، تره و .. از هرکدام که خواستید میل کنید.
  • به هیچ عنوان لای سحر میوه نخورید فقط بعضی از میوه ها را می توانید قبل یا بعد از سحری میل کنید مثل سیب، به، گلابی.
  • این تصور غلط که خوردن مواد مختلف غذایی موجب ذخیره آنها تا زمان افطار هست را از ذهنتان پاک کنید. هر چقدر غذا در سحر ساده تر باشد بهتر است. پیشنهاد ما برای کسانی که می توانند، همان سویق و خرماست. پس هرگز شکمتان را پر نکنید و اگر سعی کنید سحریتان را نیم ساعت قبل از اذان تمام کنید و بیشتر از یک سوم معده را پر نکنید، نزدیک اذان صبح احساس سیری بر شما غالب خواهد شد.

نکاتی در مورد افطار:

  • از امام صادق (ع) روایت است: پیامبر با شیرینی افطار می کرد. پس هرگاه شیرینی پیدا نمی کرد با آب فاتر افطار کرده و می فرمود: همانا آن کبد و معده را می شوید و بوی بد دهان را خوشبو و دندان ها و کاسه چشم ها را محکم و بیننده را تیزبین می کندو گناهان را خوب می شوید و رگ(ژن) های به هیجان درآمده و تلخه(صفرا و سودا) چیره شده را آرام می کند و بلغم را می برد و حرارت را از معده خاموش می کند و میگرن را می برد.
  • پس یکی از این دو روش را انتخاب کنید:
  1. با یک لیوان آب جوشیده ولرم افطار کنید و سپس یک چیز شیرین طبیعی مثلا خرما یا حلوای سالم یا مقداری عسل میل کنید.
  2. با چیز شیرین افطار کنید و دیگر آب نخورید و پس از شیرینی، افطارتان را میل کنید.
  • پس از خوردن شیرینی ابتدا غذای سبک مثل فرنی یا شله زرد یا سوپ یا شیربرنج را میل کنید و سپس غذای اصلی را بخورید. اگر غذا خیلی چرب یا سنگین است حتما قبل و بعدش از هاضوم (آویشن+زنیان+نمک مخلوط این سه به اندازه کف دست)استفاده کنید. یعنی هاضوم پس از خوردن فرنی یا شله زرد و قبل از غذای اصلی باشد.
  • متاسفانه سنت غلط خوردن غذاهای رنگارنگ در هنگام افطار در مردم رایج شده است. هرگز این کار را نکنید. اما اگر نهایتا خواستید دو نوع غذا بخورید ابتدا پس از خوردن شیرینی غذای سبک و سپس غذای سنگین را بخورید.
  • بلافاصله پس از افطار بخوابید. اما اگر خواستید بیدار بمانید نهایتا قبل از نیمه شب شرعی بخوابید.
  • بی افطار هرگز از میوه و آب و نوشیدنی نخورید و فقط قبل یا بعد از افطار با رعایت فاصله مناسب میل کنید. اگر غذای گوشتی یا چرب است تا یک ساعت بعدش آب و نوشیدنی نخورید وگرنه هیچ اشکالی در زیاد آب خوردن پشت سر غذا نیست.

 

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (1 امتیاز, میانگین: 5٫00 از 5)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *