بهترین و مناسب ترین خاک برای جوانه زنی بذرها به خصوص بذر گیاهان خاص و کمیاب ترکیبی از پیت ماس و خاک کوکوپیت است چون این خاک رطوبت را برای جوانه زدن بذرها به خوبی در خود نگه میدارد.

 

خاک مناسب برای کاشت توت فرنگی

خاک مناسب برای توت فرنگی دارای مواد آلی و بافت متوسط متمایل به سبک با pH حدود 6.5 مناسب است. توت فرنگی خاک های نرم را ترجیح می دهد خاک های شنی رسی برای کاشت توت فرنگی مناسب ترد اما در دیگر خاک ها نیز رشد می کند. این گیاه بعد از محصولاتی مانند گوجه فرنگی، سیب زمینی، فلفل یا بادمجان کاشت نمی شود. برای غنی کردن خاک دو بار شخم زده می شود، علف های هرز از بین می برند و از کودهای دامی و شیمیایی بر اساس آزمون خاک استفاده و دیسک زده می شود. حدود 30 تا 40 تن کود دامی پوسیده در هکتار و 200 کیلوگرم گوگرد در خاک های آهکی می تواند موثر باشد.

تغذیه توت فرنگی

خاک مناسب برای رشد توت فرنگی باید غنی از هوموس باشد و برای تامین هوموس از 20 تا 30 تن کود دامی پوسیده، خاکبرگ، کود سبز و مقداری گوکرد استفاده می‌شود. برای تامین عناصر مورد نیاز قبل از کاشت توت فرنگی مقدار 10 گرم ازت، 16 گرم پتاس و 8 گرم فسفر خالص در ابتدای فصل در هر متر مربع به شکل زیر خاکی و در طول فصل دو نوبت ازت به همان مقدار استفاده می‌شود. عناصر میکرو شامل روی، آهن، منگنز، بر و مس به ازای هر متر مربع مقدار 1 تا 1.5 گرم اضافه شود. درخاکهای با pH بالا می‌توان از محلولپاشی عناصر میکرو و ماکرو به غلظت کمتر از 4 در هزار در ابتدای بهار و در شهریور روی برگ‌های محصول استفاده کرد.

 

 

 

خاکی که ترکیبی از شن و رس است مواد مغذی خوبی دارد برای کاشت زعفران مناسب است

 

خاک سازگار برای کشت زعفران

خاکی که می خواهیم پیاز رعفران را در آن کاشت کنیم باید سبک و ترکیبی از املاح مختلف در آن وجود داشته باشد.

زیرا پیاز زعفران باید 5 تا 7 سال در آن خاک باشد و زندگی کند.

 

خاک مناسب برای کاشت زعفران :

مثلا خاکی که ترکیبی از شن و رس است مواد مغذی خوبی دارد و پیاز زعفران به خوبی درآن رشد می کند و زعفران می تواند در برابر تغییرات آب و هوایی مقاومت داشته باشد و برای رشد زعفران بسیار مناسب است.

اگر می خواهید محصول خوبی داشته باشید از رمین حاصلخیز و زهکشی استفاده کنید و از زمین شو و فقیر استفاده نکنید.

 

زمین باید بدون درخت و سایبان کوه باشد.

خاک باید ترکیبی از رس،لیمونی،شن و لومی باشد.

حتما زمین باید آهک دار باشد و میزان ph باید بین 7 و 98 باشد.

زمین باید مرطوب، شور و اسیدی و بدون مواد مغذی باشد.

قبل از کشت علف های هرز را جمع کنید و همینطور قلوه سنگ ها را از زمین جمع کنید.

نباید مواد آلی که تجزیه نشده اند در خاک وجود داشته باشد.

 

لوبیا برای رشد نیاز به خاک غنی و حاصلخیز و نیمه سبک دارد

 

 

خاک مناسب برای کاشت لوبیا سبز :

لوبیا برای رشد نیاز به خاک غنی و حاصلخیز و نیمه سبک دارد، لوبیا را بهتر است در خاکی با PH بالاتر از 6 کاشت، ابتدا خاک باغچه را به عمق 20 سانتی متر با کود حیوانی مخلوط کرده و بیل می زنیم سپس به فواصل 30 در 50 سانتی متر از یکدیگر اقدام به کاشت بذرها می کنیم.

 

در هر گود معمولاً دو عدد بذر قرار می دهند این کار به تولید محصول بیشتر در واحد سطح کمک می کند و به دانه ها اجازه می دهد با قدرتی بیشتر از خاک بیرون بیایند به خصوص اگر خاک رسی و سنگین باشد.

 

 

 

خاک های لومی شنی که رطوبت را تا اندازه ای در خود نگه می دارد، برای فلفل مناسب است

 

 

خاک مناسب برای کاشت فلفل :

خاک های لومی شنی که رطوبت را تا اندازه ای در خود نگه می دارد، برای فلفل مناسب است. فلفل نسبت به کودهای آلی و شیمیایی عکس العمل مثبت نشان می دهد. pH بین 6/5 تا 7/5 برای رشد آن مناسب است؛ ولی در pH کمتر از 6/5 تا 5/5 نیز می تواند بخوبی رشد کند و محصول بدهد. فلفل pH کمی اسیدی را بهتر از گوجه فرنگی و بادمجان تحمل می کند. البته خاک های کمی اسیدی را می توان با آهک اصلاح نمود.

 

 

زمین های دارای شن و رس که ph آنها از 5 و 6 بالاتر باشد برای کاشت بادمجان مناسب هستند

 

 

 

خاک مناسب برای پرورش بادمجان :

در انتخاب خاک برای پرورش بادمجان تنها دو عامل دارای اهمیت هستند :
1- توانایی نگه داری رطوبت
2- حاصلخیزی زیاد خاک
زمین های دارای شن و رس که ph آنها از 5 و 6 بالاتر باشد برای کاشت بادمجان مناسب هستند، لازم به ذکر است که بادمجان مواد غذایی زیادی را از خاک جذب می کند و به زهکش مناسبی نیاز دارد.

برای تامین مواد مورد نیاز گیاه می توانید از کود حیوانی پوسیده استفاده کنید.

بادمجان از جمله سبزی هایی است که موادغذایی زیادی از زمین جذب می کند، لذا برای آن استفاده از کودهای دامی به میزان 30 تا 40 تن در هکتار توصیه می شود. چنانچه زمین شنی و یا ضعیف باشد، باید به میزان 40 تا 50 تن و حتی 70 تن در هکتار کود دامی به زمین بدهیم.

 

استفاده از کودهای کامل ازت، فسفر و پتاسیم باید در برنامه کودی و آماده کردن زمین قرار گیرد. از طرفی چون این گیاه زمین را برای مدت طولانی اشغال می کند و محصول می دهد، لذا مصرف کودهای ازته به صورت سرک در دو سه نوبت برای آن توصیه می گردد. میزان مصرف کود ازته سرک در هر نوبت حدود 30 تا 40 کیلوگرم در هکتار می باشد. اولین نوبت کود ازته سرک 3 تا 4 هفته بعد از کاشت است. pH مناسب خاک بین 5/5 تا 6/8 می باشد.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *