آنچه باید درباره پرورش گل خورشیدی بدانید

گل خورشیدی گونه ای گیاه بومی از آفریقای جنوبی است، که همانگونه که از نامش پیداست گل آن به مانند خورشید زیبا است، برای نگهداری و پرورش گل خورشیدی ابتدا باید با نیاز های این گل شگفت انگیز آشنا شوید.

یکی از بارزترین نشانه های گل خورشیدی برگ های این گل زیبا است که مانند نوار از قسمت سطح خاک رشد می کنند و هیچگونه ساقه ای ندارند.

گیاه شناسی گل خورشید: برگ های گل خورشیدی به رنگ تیره بوده که معمولا این برگ ها همیشگی هستند که قادرند تا ارتفاع ۵۰ سانتی متر هم رشد کنند، بیشترین علت پرورش گل خورشیدی هم دائمی بودن برگ های آن است. گل دهی این گیاه از اوایل تا اواسط بهار است که در انتهای ساقه گل هایی قیفی مانند به رنگ نارنجی مایل به قرمز وجود دارد. البته رنگ های دیگری هم از این گل وجود دارد مانند صورتی، زرد، قرمز. گل خورشیدی دارای ریشه های ژوخه ای است.

اصول نگهداری و پرورش گل خورشیدی

گل خورشیدی به عنوان گل آپارتمانی شناخته می شود، این گل در زمستان برای رشد مطلوب خود نیاز به هوایی متعادل دارد، اما در فصل تابستان می تواند در هوای بیرون به خوبی رشد کند، زمانی که شما اقدام به کاشت گل خورشیدی می کنید مدت زمان زیادی طول می کشد تا گیاه شما به مرحله گل دهی برسد.

دمای مورد نیاز برای پرورش گل خورشیدی

این گیاه در مقابل سرما بسیار حساس بوده و مقاومت به سرما ندارد ، بهترین دما برای این گیاه ۱۶ درجه سانتی گراد است، زمانی که هوا سرد می شود به خصوص در زمستان آن را به داخل منزل بیاورید و زمانی که هوا گرم می شود گیاه را به بیرون از خانه زیر سایه انتقال دهید.

رطوبت مورد نیاز برای پرورش گل خورشیدی

گل خورشیدی برای رشد خود به ۶۰ درصد رطوبت نیاز دارد که این رقم نشان دهنده رطوبتی متعادل است.

 

گل خورشیدی

 

آبیاری مناسب برای پرورش گل خورشیدی

بهترین زمان آبیاری گل خورشیدی زمانی است که خاک گلدان کاملا خشک شده باشد، اما باید این نکته را بدانید که گل خورشیدی زمانی که در دوره گل دهی است به آب بیشتری نیاز دارد. اما با پایان یافتن دوران گل دهی از میزان آبیاری هم باید کاسته شود. میزان آبیاری گل خورشیدی باید منظم باشد.

نور مورد نیاز برای پرورش گل خورشیدی

گل خورشیدی برای رشد خود نیاز به نور غیر مستقیم خورشید دارد، بهترین مکان برای نگهداری گل خورشیدی در منزل پشت پنجره شمال است. و بهترین مکان برای گل خورشیدی در حیاط زیر سایه درخت و نیم سایه است.

خاک مناسب برای پرورش گل خورشیدی

گل خورشیدی به خاکی با قدرت زهکشی بالا نیاز دارد، در کل گل خورشیدی بهترین روند رشد را در خاک های سبک دارد، شما می توانید با مخلوط خاک برگ و ماسه بهترین خاک را برای رشد این گیاه فراهم کنید.

 

گل خورشیدی

 

تغذیه مناسب برای پرورش گل خورشیدی

برای کوددهی و تغذیه گل خورشیدی باید قبل از دوران گل دهی آن اقدام به این کار کنید، بهترین کود برای تغذیه گل خورشیدی کود کریستالون صورتی است، که از این کود باید هر ۱ ماه ۱ مرتبه از آن استفاده کرد. تغذیه گل خورشیدی کمک زیادی به شادابی و سرحالی گیاه می کند.

نحوه کاشت و تکثیر گل خورشیدی

تکثیر گل خورشیدی با ۲ روش پاجوش و بذر قابل انجام است، که البته کاشت آن از طریق بذر روشی سخت و نامناسب است چرا که سال های زیادی طول خواهد کشید تا به مرحله گل دهی برسد.

تکثیر از طریق پاجوش کار بسیار راحت و ساده تری است که می توان با انجام این روش زود تر صاحب این گل زیبا شد. به این منظور جوانه های کوچکی که از کناره های گیاه اصلی و یا کنار های برگ ها به بیرون زده از گیاه مادر جدا می کنیم، برای جدا کردن پاجوش ها مراقب باشید تا به گیاه اصلی صدمه ای وارد نکنید. این کار را باید بعد از به اتمام رسیدن مرحله گل دهی انجام دهید.

پاجوش هایی را انتخاب کنید که به قادر کافی بزرگ شده باشند، پاجوشی که انتخاب می کنید باید حداقل ۳ برگ داشته باشد و میزان طول آن ۲۵ سانتی متر باشد، سپس باید با استفاده از چاقو پاجوش مورد نظر را جدا کرده و آن را به یک گلدان با دهانه ای به قطر ۱۱ سانتی متر که حاوی مخلوطی از خاک کمپوست و پیت ماس است قرار می دهیم.

سپس بعد از آن گلدان را به محیطی با دمای ۲۰ درجه انتقال دهید، و به طور مداوم میزان رطوبت آن را چک کنید تا خاک آن خشک نماند، سعی کنید در دوران ریشه دهی رطوبت خاک را حفظ کنید تا با موفقیت از این مرحله عبور کنید.

تکثیر گل خورشیدی

 

گلدهی: اواخر اسفند تا اوایل فروردین زمانی است که گل خورشیدی شروع به گل دهی می کند، نکته مهم در مورد گل دهی گل خورشیدی این است که هر زمان دیدید گل آن در حال خشک شدن است بهتر است آن را قطع کنید.

نحوه تعویض گلدان: گل خورشیدی ریشه حساسی دارد به همین بهتر است همان ابتدای کاشت گل خورشیدی آن را در گلدانی مناسب قرار دهید تا مجبور به تعویض گلدان نباشید و فقط در صورت نیاز به تعویض خاک بسنده کنید. گل خورشیدی به دلیل داشتن ریشه های ژوخه ای باید هر ۴ الی ۳ سال گلدان آن عوض شود.

 

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *