این کمربندها بطور غلیظی بوسیله ذرات باردار با بارها ، انرژیها و جرمهای مختلف اشغال شدهاند. غلظت ذرات در هر یک از این کمربندها از مرزی به مرز دیگر تفاوت دارد و فضای اطراف قطبها عملا عاری از ذرات باردار میباشد.
پس از اولین پرتاب موشک و پرواز اقمار مصنو عی ، به کمک اطلاعات حاصله ، معلوم شد که ذرات باردار بوسیله میدانهای مغناطیسی زمین جذب شدهاند.
هر ذره بارداری که یک مرتبه وارد میدان مغناطیسی زمین شود، شروع به پیچ خوردن حول خطوط نیرو کرده و بطور مداوم در طول آنها حرکت میکند.
میزان پیچش مارپیچهای اولیه بستگی به سرعت اولیه جرم و بار الکتریکی آنها دارد. علاوه بر آن به شدت میدان مغناطیسی زمین در ناحیهای از دایره فضایی که ذرات وارد آن شده و تغییر جهت دادهاند، نیز بستگی دارد. زیرا میدان مغناطیسی زمین در نواحی مختلف آن یکسان نمیباشد. نزدیک قطب متراکمتر (غلیظتر) میگردد.
ذره بارداری که در طول خط مغناطیسی به صورت مارپیچ حرکت میکند، از ناحیه نزدیک به استوا حرکت نموده و چون به یکی از قطبین میرسد، با مقاومت در حال افزایشی مواجه شده و متوقف میشود. سپس به طرف استوا برگشته و بیشتر به طرف قطب مخالف ، یعنی در جهت عکس شروع به حرکت میکند. بدین ترتیب ذره در چیزی به نام تله بزرگ مغناطیسی سرگردان میشود.
افزودن دیدگاه