استارتاپ و دنیای کسب و کارهای نو پا این روز ها بسیار داغ است و هر کس که کمتر سرمایه ای دارد فکر شروع یک کسب و کار به سبک استارت آپ به ذهنش می رسد.
این که شما به دنبال خواندن مطلبی با عنوان استارتاپ هستید می تواند چند دلیل داشته باشد:

  • سرمایه ای دارید و نمی دانید آن را در چه راهی صرف کنید.
  • ایده ای دارید و می خواهید آن را عملی کنید.
  • از شغل خود خسته شده اید و تصمیم دارید، خود کارآفرین شوید و سبک کاری خود را عوض کنید.
  • نمونه ای از استارتاپ های خارجی را دیده اید و به این نتیجه رسیده اید که چنین استارتاپی در ایران نیز می تواند بسیار نتیجه مثبت بدهد.
  • و یا فقط این کلمه را شنیده اید و می خواهید در مورد استارتاپ ها بدانید.

 

استارتاپ چیست؟

استارت آپ یک نهاد انسانی است که برای ارائه یک محصول یا خدمت جدید در شرایطی که ابهام بالایی وجود دارد به وجود آمده است. این جمله تعریف دقیقی از استارتاپ است که می توان به کمک آن تا حدودی متوجه این مفهوم مهم شد. در نتیجه استارتاپ را انجام کسب و کاری جدید می گویند که به کمک جمعی از افراد انجام می شود که البته تعداد افراد تاثیری در فرایند کار و تعریف استارتاپ نمی گذارد.

 

تعریف ساده ای از استارتاپ

اگر ایده ای دارید و فکر می کنید که ایده شما عملی است، شما مرحله اول انجام گرفتن یک استارتاپ را انجام داده اید. ایده شما می تواند یک ایده، بدون نیاز به اینترنت و فناوری باشد و چه بهتر اگر این ایده نو با فناوری و اینترنت نیز همراه شده باشد. این که خیاطی لباس ها را به سبکی جدید بدوزد و روشی جدید برای دوخت لباس ها ابداع کند نوعی استارتاپ محسوب می شود. کسب و کارهای جدید و نوپایی که با کمک اپلیکیشن ها و دنیای اینترنت رونق یافته اند نیز استارتاپ هستند که البته این دسته از استارتاپ ها را بیشتر از دسته دیگر به عنوان استارتاپ می شناسند. نمونه استارتاپ های شکل گرفته به کمک اینترنت و فناوری در ایران را می توان اسنپ و الوپیک دانست که به خوبی در بین مردم جا باز کرده اند و استارتاپ های موفقی هم هستند.
خب ممکن است شما پیش خود بگویید که می خواهم یک کسب و کار جدید را شروع کنم. نگران نباشید حتما از پس آن بر می آیید اما چیزی که کمی در مورد ادامه ی مراحل یک کسب و کار سخت است، این است که شما تا چه حد قصد دارید از کار خود به درآمد برسید؟ اگر فقط به در آمد یک میلیون تومانی راضی هستید خودتان را به زحمت نیندازید و زمانی دست به انجام یک کسب و کار جدید بزنید که هدف و ایده شما دست نیافتنی باشد. در چنین شرایطی شما با کمترین تعداد نیرو و کمترین هزینه انجام شده به درآمد میلیونی خواهید رسید.
ایجاد چنین استارتاپی که تا این حد بتواند به شکوفایی برسد، کار دشواری است و ممکن است خطر شکست را هم به همراه داشته باشد. در نتیجه حتما قبل از شروع کارتان به عواقب کار فکر کنید.

 

چگونه یک استارتاپ موفق را اداره کنیم؟

پنج راه کار مهم برای ایجاد یک استارتاپ موفق وجود دارد که این راه کارها به سادگی می توانند هر استارتاپ نوپایی را قدرتمند کنند و به هدف برسانند.
البته راه اندازی یک کسب و کار به روش استارتاپ نوعی دانش است که تا زمانی که به دنبال یاد گرفتن تکنیک ها و ریز کاری های این شاخه نرفته باشید نمی توانید به خوبی یک استارتاپ را اداره کنید.
پس اگر دانش را مرحله اول ایجاد یک استارتاپ موفق بدانیم 4 مرحله دیگر نیز باقی می ماند که در مورد آن ها نیز با شما صحبت خواهم کرد.
چهار مرحله و یا چهار تکنیک دیگر هم به همان اندازه که داشتن اطلاعات کافی مهم است، مهم هستند. در نتیجه برای تبدیل یک سرمایه گذاری و یا یک استارتاپ راه اندازی شده به یک کسب و کار موفق، باید:

 

1) کاملا تعهد داشته باشید

کارآفرینان موفق، افرادی هستند که کاملا به کارهای تجاری خود متعهد هستند. شما باید آماده باشید که قلب و روح خود را به کاری که انجام می دهید ببخشید.
شما باید واقعا به محصول و یا سرویس تازه کار خود اعتقاد و باور داشته باشید و آماده باشید که ساعت ها کار کنید تا دیگران با روی کار آمدن این خدمات شما مانند خودتان به خوب بودن خدمات شما باور داشته باشند.

هنگامی که یک کسب و کار را شروع می کنید، باید آماده باشید بدون این که به تعطیلات بروید و یا حتی حقوق و در آمدی داشته باشید کار کنید. زیرا آن چه که ممکن است شما را به اهدافتان برساند و کار شما را به یک استارتاپ موفق تبدیل کند همین زمانی است که بی وقفه و بدون دریافت دستمزد به کارتان ادامه داده اید.
شما ممکن است تمام این کار ها را بدون این که به شما حقوق بازنشستگی تعلق بگیرد، بدون این که ایمنی شنا تضمین شود، بدون این که مزایایی دریافت کنید انجام دهید. در واقع، شما باید به عنوان یک کارآفرین کاملا متفاوت شروع به کار کنید و با یک کارمند تفاوت داشته باشید.

2) ایده تجاری

فقط توانایی تعهد، به طور خودکار به موفقیت تجاری منجر نمی شود. مردم خود را متعهد به چیزهای مختلفی می دانند؛ اگر قصد دارید تا پله آخر موفقیت در یک استارتاپ را طی کنید و یک کسب و کار جدید را ایجاد کنید، باید یک فرد “نوع D” باشید؛
فرد نوع D کسی است که همراه با نظم، قاطعیت جدی و قوی هم داشته باشد.
بعد از این که دانش کافی پیدا کردید و مرحله بعد این که به کارتان تعهد دارید حالا وقت این است که ایده خوبی نیز داشته باشید که قابلیت تجاری شدن داشته باشد. شما نه تنها باید ایده های تجاری داشته باشید، بلکه باید بتوانید آنها را اجرا کنید. نگران شکست ها و موانع نباشید، این ها شما را قوی تر خواهند کرد و باعث با تجربه تر شدن شما خواهند شد.
افراد موفق در کسب و کار خود مستحکم هستند؛ موانع، تنها موانع موقتی برای کار کردن هستند. افراد موفق هم ممکن است حتی پس از ارائه استارتاپ خود با پاسخ “نه” مواجه شوند، اما این نه فقط تا زمانی طول می کشد که آن ها طرح خود را از یک زاویه دیگر ببینند و طرح خود را از زوایای مختلف بررسی کنند. اگر طرح و ایده شما از همه زوایا قابل دفاع کردن باشد می توانید دوباره ایده استارتاپی خود را ارائه کنید.

شما نیاز به نظم و انضباط دارید، زیرا این ویژگی ها باعث می شود تا کسب و کارهای موفق به پیروی از ایده های کسب و کار خود، در هر شرایط اقتصادی، مانند آرامش بازار و حتی طوفان در شرایط محیط زیست اقتصادی هم چنان پا بر جا بماند.

 

3) مدیر استارتاپ حرفه ای چه چیزهایی می داند؟

بسیاری از مردم سعی کرده اند کسب و کار خود را بدون مشکلی برای به دست آوردن موفقیت، به ثمر برسانند و اما در نهایت در کسب و کار خود شکست خورده اند.

برای شروع یک کسب و کار، شما باید در مورد بسیاری از جنبه های مختلف کسب و کار، آگاه باشید و دارای مهارت های مختلفی باشید … یا حداقل اگر از پس تمام کارها بر نمی آیید تحقیقات خود را برای پیدا کردن و استخدام افرادی که مهارت های مورد نظر شما را دارند انجام دهید تا از افراد ماهر در جهت رسیدن به اهداف خود استفاده کنید.

برای مثال، اگر شما به اندازه کافی در مورد حسابداری برای اطلاعات دقیق حساب، در آمد و میزان هزینه های شرکت خود آگاه نباشید، باید یک حسابرس و یا حسابدار استخدام کنید. اگر کسب و کار و استارتاپ شما مبتنی بر اینترنت است، می توانید برای طراحی وب سایت خود از یک شرکت طراحی سایت کمک بگیرید؛ مگر این که شما شخصا در توسعه و طراحی وب سایت متخصص هستید.

هنگامی که شما قصد اجرای طرح استارتاپی خود را دارید، یکی از اولین قدم های شما باید یک ارزیابی واقعی از مهارت ها و تخصص هایی باشد که قادر به انجام آن ها هستید.
باید بدانید که کدام جنبه های ایده استارتاپ شما واجد شرایط هستند. هم چنین باید بدانید کدام جنبه های استارتاپ شما توسط خود شما با یادگیری بیشتر اجرایی می شوند و یا کدام جنبه ها درخواست کمک از خارج و افراد دیگر را خواهد داشت؟

مدیریت افراد تنها یک مهارت است که شما با توجه به نیازهای شرکت از آن ها استفاده می کنید و به شروع یک کسب و کار استارتاپی که موفق خواهد شد دست پیدا می کنید.
شما همچنین باید درباره فروش و بازاریابی آگاه باشید. به عنوان مثال، فرض کنید یک عروسک بافتنی متفاوت ایجاد کرده اید. رقبای شما چه کسانی هستند؟ چه طور این عروسک ها را ارائه می دهید و چگونه قیمت گذاری انجام می دهید؟ چه چیزی باعث می شود عروسک های بافتنی شما بهتر شوند؟ آیا حتی نیاز به یک عروسک بافتنی بهتر وجود دارد؟ آیا مهارت های مورد نیاز برای شناسایی و تماس با مشتریان دارید؟ آیا شما در فروش عروسک های بافتنی خوب هستید؟ آیا می توانید طرح بازاریابی قابل اجرا و موارد تبلیغاتی را ایجاد کنید؟

و در مورد عملیات تجاری چه می دانید؟ آیا دانش کسب و کار برای مدیریت موجودی عروسک ها و پر کردن سفارشات دارید؟ کجا همه ابزارهای مورد نیاز برای بافت عروسک ها را نگهداری می کنید و چه طور می خواهید آن ها را به دست مشتریان خود برسانید؟

آیا شما تامین کنندگان مورد نیاز را پیدا کرده اید و روابط خود را با آن ها توسعه داده اید؟ آیا شما یک سیاست پشتیبانی از مشتری ایجاد کرده اید؟

دانش کسب و کار، قبل از شروع کسب و کار بسیار مهم است. برای رانندگی کردن، تمام عزم و اراده در جهان را هم داشته باشید باز هم به شما کمک نخواهد کرد اگر دانش رانندگی نداشته باشید. در حقیقت نمی توانید یک استارتاپ موفقیت آمیز داشته باشید تا زمانی که به تحقیق و برنامه ریزی مناسب برای موفقیت خود ادامه ندهید.

 

 

4) پیدا کردن پول برای شروع یک استارتاپ تجاری مناسب

به استثنای این که شخصا جیب پر پول، مانند ثروت ارثی داشته باشید و بدانید که قصد دارید پول خود را برای استارتاپ خود هزینه کنید، یکی از مهم ترین اجزای برنامه ریزی برای ایجاد استارتاپ تامین هزینه های شماست.

پیدا کردن کسب و کار مناسب که شما را به پول برساند بسیار مهم است، زیرا هیچ تضمینی وجود دارد که کسب و کار شما در حال حاضر شما را به پول درآوردن برساند و قطعا هیچ تضمینی وجود ندارد که کسب و کار جدید شما پول کافی برای شما و خانواده تان را فراهم کند. (استراتژی های مالی برای نگه داشتن پول در زمانی که شما شروع به ایجاد استارتاپ می کنید می تواند بسیار کمک کننده باشد.) شما نمی توانید یک استارتاپ را بدون سرمایه ابتدایی ایجاد کنید. هم چنین شما نمی توانید کل مبلغ پول لازم برای باز کردن درب های بسته و باز نگه داشتن آن ها تا زمانی که درآمد کافی وجود داشته باشد را از همان ابتدا از استارتاپ خود به دست آورید.

شما نیاز به سرمایه عملیاتی برای شروع یک کسب و کار جدید دارید دقیقا مقدار پولی که برای ادامه هر کسب و کاری قطعا لازم است. سرمایه اولیه باید شامل هزینه هایی مانند حقوق، دستمزد، اجاره، هزینه ها، منابع، خدمات، تبلیغات، استهلاک، و پرداخت اقساط باشد. مشاوران استارتاپ های کوچک توصیه می کنند که هزینه های راه اندازی یک استارتاپ، حداقل سرمایه شش ماهه اول را شامل می شود.

اگر جیب پر پولی نداشته باشیم، از کجا پول شروع کار یک استارتاپ را دریافت کنیم؟

دارایی های شخصی مانند پس انداز، وام های بانکی، کارت های اعتباری و اموال شخصی، رایج ترین منبع اولیه شروع یک کسب و کار و استارتاپ های کوچک هستند.
دشوار بودن تامین هزینه های شروع یک استارتاپ ممکن است به این دلیل باشد که مردم برای شروع تجارت جدید خود هیچ در آمد جایگزینی از شغل دیگری ندارند؛ اگر شما وثیقه زیادی ندارید و یا یک حساب اعتباری با موجودی بالا ندارید، وام گرفتن برای یک استارتاپ کوچک می تواند دشوار باشد.
می توانید طرح تجاری خود را با شرکت های شتاب دهنده ها (سرمایه گذاران برای ایده های نو) درمیان بگذارید و از آن ها کمک بگیرید. البته در این بین باید مراقب باشید که طرحتان به سرقت نرود! حتما به دنبال افرادی برای تامین هزینه ها باشید که قابل اعتماد هستند و در این زمینه مدت ها فعالیت کرده اند. بعد از پیدا کردن شتابدهنده ها، این شرکت ها و یا افراد طرح را به کلی از شما می خرند و یا با شما به صورت شراکتی تا پایان مراحل شرکت خواهند کرد.
سایر افراد تیم استارتاپی شما یکی دیگر از منابع ارزشمند در پشتیبانی تجاری هستند. مهم نیست که شما در حال فکر کردن به شروع چه نوع استارتاپی هستید، چند نفر هستید و چه مقدار از کار انجام شده است.

همیشه سایر افراد مشغول در کسب و کار موفق مایل هستند دانش خود را با دیگران به اشتراک بگذارند؛ اگر شما کسی را پیدا نکنید که به طور راحت با شما در مورد همه چیز صحبت کند، شبکه ای از جوامع تجاری کسب و کار آنلاین در حال رشد است که در آن شما می توانید اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید، و گاهی اوقات مشاوره خوبی هم از آن ها بابت چگونگی انجام کارتان داشته باشید.

برای ایجاد یک استارتاپ حرفه ای آماده اید؟

همه چهار مورد توضیح داده شده در بالا از منابع ضروری برای شروع یک استارتاپ کوچک و موفق هستند. قبل از این که یک کسب و کار را شروع کنید، باید تمام این پنج مورد از منابع توضیح داده شده را انجام داده باشید.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *