استقلال مالی چیست؟
مسألهای به نام استقلال مالی
در زندگی مشکلی داریم که از ابتدا تا انتها همراهمان است و نه مرز جغرافیایی متوجه می شود و نه سن و سال. معمولا هم این مشکل عبارت است از نداشتن استقلال مالی. استقلال مالی یعنی اینکه از نظر مالی بازنشسته شویم، یعنی اینکه اگر شغلمان یا منبع اصلی درآمدمان را از دست دادیم، مستأصل نشویم و کیفیت زندگی مان تغییر نکند. اگر پیش از نابودی منبع درآمد اصلی مان یا همان شغلمان هفته ای 3 بار در بهترین رستوران شهر غذا می خوردیم و سالی دو بار سفر خارج از کشور می رفتیم، پس از آن هم این کیفیت زندگی را حفظ کنیم. با از دست دادن منبع اصلی درآمدمان، نباید همه متوجه استیصال و درماندگی ما بشوند.
تصور کنیم کارمند یک شرکت هستیم. ناگهان تلفن روی میزمان زنگ می خورد. وقتی جواب میدهیم، میشنویم که آقای رییس با لحن خاصی از ما می خواهد به اتاقش برویم. می رویم و او شروع به سخنرانی می کند. در نهایت می گوید که دیگر نمی توانیم شما را در استخدام خود داشته باشیم. شرکت با مشکل مالی دست به گریبان است و با اشتباهی راهبردی ورشکست شده. حالا نیز مجبور است تک تک مدیران و کارمندان را تعدیل (اخراج) کند. لطفا به اتاق مدیر مالی رفته و تسویه بفرمایید.
در این سناریوی خلاصه شده چه احساسی به شما دست می دهد؟ آیا خدای نکرده دنیا روی سر شما می چرخد و به یاد انبود هزینه هایتان، غش می کنید؟ عرق روی پیشانی شما نشسته و زندگی تیره و تار می شود؟ آیا با دوستانتان قطع رابطه می کنید؟ افسرده می شوید و نمی دانید چطور از اتاق رییس به اتاق امور مالی بروید؟ یا برعکس، این موضوع را اتفاقی بد می دانید؛ ولی زندگی تان از هم نمی پاشد و به راحتی آن را مدیریت می کنید، بدون اینکه به کیفیت زندگی تان لطمه بخورد؟
این حالتِ رفتن از اتاق رییس تا اتاق امور مالی، نشانگر میزان استقلال مالی شماست، به همین راحتی!
متاسفانه بیشتر انسان ها در این دنیا استقلال مالی ندارند و تعداد کمی به این میزان استقلال مالی رسیده اند که به راحتی با از دست دادن شغلشان کنار آمده و با روحیه ای مثبت و به دور از نگرانی، به دنبال منبع مالی دیگری می گردند.
یادم می آید روزی درحال تماشای تلویزیون بودم که اخبار شبکه 1 صدا و سیما صفی طولانی در امریکا از مردمی را نشان می داد که برای غذای رایگان در صف ایستاده اند. این موضوع بر می گردد به سال 1389 شمسی یا 2008 میلادی که بسیاری از شرکتهای امریکایی به علت بحران اقتصادی ورشکست شده و مجبور شده بودند مدیران و کارمندان خود را اخراج کنند. در صف غذای رایگان یاد شده، خبرنگار از مردی با ظاهری موجه و شیک پرسید: «چرا در صف غذای رایگان ایستادهاید؟»
مرد با خجالت و شرمندگی پاسخ داد که تا 3 ماه گذشته در یک شرکت بسیار معتبر امریکایی کار می کرده و صاحب شغل بسیار خوبی بوده است؛ ولی در پی اخراج از شرکت، تمام زندگی اش را از دست داده است و حالا نه خانه دارد، نه اتوموبیل و با مشکل بسیار بزرگ مالی دست و پنجه نرم می کند.
به نظر شما آیا آن مرد با اینکه شغل خوبی داشت، استقلال مالی هم داشت؟
قطعا نه. او به پشتوانه شغلی مناسب و با گرفتن یک یا چند کارت اعتباری، زندگی خوبی برای خود فراهم آورده بود؛ ولی از استقلال مالی غافل شده بود.
خب برای به دست آورده استقلال مالی چه باید کرد؟
نخست، آموزش و پیدا کردن راه درست، سپس تیزهوشی و کشیدن نقشه راه رسیدن به استقلال مالی و اینکه بفهمیم ثروتمندان چه کرده اند که به استقلال مالی رسیده اند. همچنین پشتکار و تلاش بی وقفه. در نهایت، یادگیری، سرمایهگذاری و راه های آن؛ زیرا فقط با سرمایهگذاری می توان به استقلال مالی و موفقیت در زندگی رسید. استقلال مالی، یعنی اینکه پولتان خود به خود، برای شما رفاه و درآمد کسب کند.
افزودن دیدگاه