نحوه تمیز کردن کفش کوهنوردی

چگونه کفش کوهنوردی را تمیز کنیم

در صورتي که با کفش کوه خود درست راه برويد و آنها را تمیز نگه دارید ، هم خاصيت ضد آب بودنشان را حفظ مي‎کنند و هم دوام بيشتري خواهند داشت.(مراقبت و نگهداری از کفش های کوهنوردی)

چگونه کفش کوهنوردی را تمیز کنیم

چگونه کفش کوهنوردی را تمیز کنیم

حفاظت از کفش کوه شامل تمیز کردن ، حفظ شرايط نگهداري و ضدآب بودن است. نوع جنس کفش کوه با نوع پاک کردن آن بسيار مهم است. اگر کفش کوه شما راهنما يا بروشور دارد از آن استفاده کنيد، بعلاوه بايد اطلاعاتي هم در مورد ضد آب نمودن و نگهداري ، در راهنماي کفش کوه يا سايت سازنده وجود داشته باشد.

چگونه کفش کوهنوردی را تمیز کنیم

کفش مناسب کوهنوردی

در کوهنوردی کفش شما سرمایه ی شماست! در تمام رشته های کوهنوردی اعم از سنگ نوردی ، کوهپیمایی ، جنگل پیمایی و …. کفش، مهمترین و اولین وسیله به حساب می آید. با توجه به اهمیت پوشیدن کفش مناسب، ویژگی های مهم و نکات کلیدی در انتخاب کفش مناسب کوهپمایی و کوهنوردی را به طور خلاصه شرح می دهیم:

الف- مشخصات کفی و رویه کفش کوهنوردی

رویه ی کفش می بایست :

  •  محکم و قابل ارتجاع باشد.
  •  ضد آب باشد. (برای برنامه های غیر زمستانه و یک روزه، به خوبی مقاوم در برابر آب باشد کافی ست)
  •  قابلیت تعریق داشته باشد.
  •  تا حدی برای راحتی پا، نرم و قابل انعطاف باشد.
  •  در برابر سرما، گرما و عوامل محیطی مقاوم باشد.
  •  بندها تا نزدیکی پنجه ی پا ادامه داشته باشد.
  •  تا روی پا و قوزک ها را بپوشاند.

 

در گذشته رویه کفش کوهنوردی را از چرم و بسته به نوع کاربرد آن ها را دو و یا چند لایه می ساختند. اما امروزه این کفش ها به دلیل سنگینی و عدم امکان تنفس پا در کفش، چندان متداول نبوده و از موارد زیر برای ساخت رویه استفاده می شود.

۱- پارچه های کورتکس و سیمپاتکس (Core-tex & Sympatex) که یک طرفه بوده و در برابر رطوبت و باد عایق بوده و امکان تنفس پا در داخل کفش را فراهم می آورند.

۲- مواد کولار که پارچه ی ضربه گیر هستند و برای کوهنوردی در مسیرهای سنگلاخ بیشتر استفاده می شود.

۳- رویه های از جنس تین سولت (Thinsulate) که برای حفظ گرمای پا بسیار مناسب بوده و از این رو برای تولید کفش های زمستانه بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد.

کفی کفش کوهنوردی می بایست :

  1.  چسبندگی و اصطکاک خوبی داشته باشد.
  2.  خاصیب ضربه گیری داشته باشد.
  3.  عاج های عمیق و مقاوم در برابر سایش داشته باشد.
  4.  وضعیت استقرار کف پا را در داخل کفش حفظ کند.
  5.  انعطاف پذیری مناسبی (با توجه به نوع کفش و برنامه) داشته باشد.

شناخته شده ترین کفی کفش کوهنوردی برندی ایتالیایی به نام ویبرام است که لایه ای ترکیبی از کربن و لاستیک و با استحکام و ضد لغزش است. تقریبا تمامی کمپانی های مختلف و معتبر تولید کفش از این برند در ساخت کفش هایشان استفاده می کنند.

ب- راهنمای انتخاب و خرید کفش کوهنوردی
باید دقت کرد که برنامه های طبیعت گردی و کوهپیمایی متفاوت نیاز به کفش های متفاوتی هم دارند. هنگام خرید علاوه بر دقت به موارد بالا، باید کفشی مناسب برنامه مورد نظرتان انتخاب کنید. اندازه ساق کفش کوهنوردی می بایست بین ۱۴ تا ۱۹ سانتی باشد. همچنین این کفش ها دارای تاریخ انقضای ۲ تا ۵ سال هستند، بنابراین هنگام خرید حتما به تاریخ تولید دقت کنید. توجه به قیمت، گارانتی و برند کفش نیز مسلما به داشتن خریدی بهتر کمک می کند.

نکات مهم در انتخاب و خرید کفش کوهنوردی:

۱- کفش کوهنوردی می بایست ۱ تا ۱/۵ شماره از کفش معمولی شما بزرگتر باشد تا هنگام پایین آمدن به نوک پا فشار نیاورد. دقت کنید که کفش کوهنوردی به هیچ عنوان جا باز نمی کند !!!

۲- هنگام امتحان کردن کفش جوراب ضخیم بپا کنید و ترجیحا بعد از ظهر (به دلیل تغییر اندازه پا) اقدام به خرید کنید.

۳- پس از پوشیدن کفش و بستن بند آن، روی یک پای خود ایستاده و با پای دیگر خود به دیوار ضربه وارد کنید. اگر کفش مناسب باشد در این حالت هیچ‌‌گونه ضربه‌ای به طور مستقیم به پایتان وارد نمی‌شود.

۴- مطمئن شوید که کفش از قوزک پایتان محافظت می کند.

۵- پیش از بستن بندها، پایتان را تا جایی که امکان دارد در داخل کفش به قسمت جلو برانید و پنجه‌ی پایتان را کاملاً در جلوی کفش قرار دهید در این هنگام باید به اندازه حداقل قطر یک انگشت، پاشنه با انتهای کفش فاصله داشته باشد.

1 امتیاز2 امتیاز3 امتیاز4 امتیاز5 امتیاز (هیچ امتیازی ثبت نشده است)
Loading...

افزودن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *