آیا تا به حال هنگام درست کردن یک سالاد این ایده به ذهنتان رسیده که اگر یکی از اجزای سالاد را خودتان پرورش داده بودید آشپزی چقد هیجان انگیزتر بود؟! تا امروز این سوال به ذهنتان آمده بود که پرورش درخت آووکادو از یک میوه آووکادو چگونه است؟
آووکادو یکی از میوههای شگفت انگیز تابستان است که سرشار از مواد مغذی میباشد. آووکادو در غذا، سالاد و سسهای زیادی مصرف دارد.
با داشتن یک عدد هسته این میوه چرب و خوشمزه میتوانید درخت آووکادو در خانه داشته باشید!
شروع کنیم به توضیح پرورش درخت آووکادو از یک میوه آووکادو
مراحل پرورش درخت آووکادو از یک میوه آووکادو
یک میوه رسیده آووکادو را انتخاب کنید. هسته میوه را با احتیاط و بدون صدمه زدن یا بریدن آن جدا کنید. سپس هسته را به خوبی بشویید. میتوانید هسته را برای مدتی در آب بخیسانید و سپس با کمک دست ذرات میوه را از آن جدا کنید.
مواظب باشید که پوسته قهوهای روی دانه را از آن جدا نکنید.
پس از جداسازی هسته مهمترین کار تشخیص “ته” از “سر” آن است. ته جایی است که ریشهها از آن منشعب میشوند و سر جایی است که جوانههای برگ بیرون میآیند. برای ریشه دهی باید ته هسته آووکادو در آب قرار بگیرد و قسمت سر خارج از آب باشد بنابراین تشخیص سر از ته بسیار مهم است.
بعضی هستهها کاملا به صورت بیضی هستند و کار راحت است. اما اکثر هستهها گرد هستند و تشخیص کار آسانی نیست.
انتهایی از هسته که دارای یک نقطه یا نوک بسیار ظریف است سر، و انتهای صاف آن ته است.
سه یا چهار خلال دندان تهیه کنید، آنها را به صورت دایره وار به آرامی مقداری در وسط هسته آووکادو فرو کنید. آنها کار داربست را برای هسته انجام میدهند باعث قرارگیری هسته روی لیوان آب میشوند و مانع از فرو رفتن و غوطه ور شدن آن میشوند.
خلال دندانها را طوری در هسته فرو کنید که قسمت بیشتری از “ته” آن در تماس با آب باشد.
نصف هسته آووکادو را در لیوان پر از آبی قرار دهید و آن را کنار یک پنجره آفتابگیر بگذارید. بهتر است از یک لیوان شیشهای استفاده کنید تا هم ریشه دهی را مشاهده کنید و هم در هنگام نیاز آب لیوان را عوض کنید. بهتر است آب را هر ۵ روز تا یک هفته عوض کنید تا از رشد قارچها و باکتریها در محیط لیوان جلوگیری شود.
منتظر جوانه زنی آووکادوتان باشید!
بعضی میگویند جوانه زنی آووکادو بین ۲ تا ۴ هفته طول میکشد اما معمولا در کمتر از ۴ هفته اتفاق نمیافتد. البته این مدت زمان بسته به شرایط محیطی متفاوت است.
روندی که در این مدت مشاهده میکنید:
سر هسته خشک شده، شکاف میخورد و پوسته قهوهای روی آن جدا میشود.
شکاف تا انتهای هسته گسترش پیدا میکند و از میان آن ریشه اصلی خودنمایی میکند.
ریشه اصلی بلند و بلند تر میشود ( ممکن است انشعابهای کوچکی بدهد ) و سپس از سر هسته جوانههای برگ پدیدار میشوند.
هرگز اجازه ندهید ریشههای آووکادوتان خشکی بکشند همیشه مواظب باشید که لیوان پر از آب باشد.
وقتی ساقه به ارتفاع حدود ۱۵ الی ۱۷ سانتی متری رسید آن را تا ارتفاع ۸ سانتی کوتاه کنید این کار گیاه را تشویق به رشد مجدد و قویتری می کند.
وقتی ارتفاع ساقه مجددا به ۱۵ سانت رسید، گلدانی به قطر ۲۰ تا ۲۵ سانت را از خاک پر کنید و آووکادو را در آن بکارید. خاک مناسب برای کاشت آووکادو مخلوطی از خاک باغچه + خاک برگ + شن+ پیت موس است.
هسته آووکادو را جوری در گلدان بکارید که نصف آن از خاک بیرون باشد. سپس گلدان را در جلوی آفتاب قرار دهید. هر چه نور بیشتر بهتر!
گلدانتان را مرتب و به مقدار کافی آبیاری کنید. خاک آووکادو همواره باید مقداری رطوبت داشته باشد اما خیلی هم خیس نباشد.
زرد شدن برگها نشانه آبیاری بیش از حد است. در صورت مشاهده برگهای زرد اجازه دهید خاک گلدان مدتی خشک باشد سپس آبیاری کنید.
زمانی که ارتفاع ساقه به حدود ۲۶ سانتی رسید ۲ سانتی متر از بالای ساقه کوتاه کنید تا رشد جانبی شاخهها را تحریک کنید و گیاه پرپشتی داشته باشید.
نکتههای پرورش درخت آووکادو از یک میوه آووکادو
- آووکادو به شرایط آب و هوایی استوایی و مدیترانهای نیاز دارد.
- کمترین دمایی که این گیاه میتواند تحمل کند ۱۵ درجه سانتی گراد و بیشترین درجه حرارت ۳۷ درجه است
- آووکادو به خاکی با زهکشی بسیار خوب نیازمند است.
سلام .من خیلی علاقه مندم به تمامی این مطالب وویدیوهاولذت میبرم .وسعی درانجام پروژه ها:پرورش گیاه ساخت کاردستی تعمیرات وسایل ،ماکت های کنترلی و…… .بسیارمفید وممنون
خوش حالم که مطالب مفید بودن