مراحل پرکردن ماسوره
پرکردن ماسوره کار سختی نیست کافیه به نکات زیر توجه کنید
ماکو را از چرخ خیاطی بیرون بیاورید. اگر چرخ خیاطیتان بازوی آزاد دارد باید اول آن را باز کنید. درِ جای ماکو را باز کنید تا ماکو را ببینید (در مدلهای عمودی). در بعضی مدلهای چرخ خیاطی (مدلهای افقی) جای ماکو زیر صفحهی فلزی ایست که درست زیر پایه سوزن قرار گرفته است.
ضامن ماکو را بگیرید و آن را از جایش دربیاورید (برای مدلهای عمودی). در مدلهای افقی کافیست ماکو را از جایش دربیاورید.
ماکو را کج کنید تا ماسوره کف دستتان بیفتد. (در بعضی مدلهای ماکو ضامنی در کنار آن وجود دارد که باید آن را بکشید تا ماسوره آزاد شود).
اگر نخ ماسوره متفاوت از رنگ قرقرهی اصلی است، ماسورهی جدیدی بردارید. و یا اگر نخ زیادی روی ماسوره نیست آنرا باز کنید که بتوانید دوباره از همان ماسوره استفاده کنید.
همیشه حواستان باشد که ماسورهای که روی آن نخ پرمیکنید خالی باشد. (اما اگر در مضیقهاید روی همان نخ قبلی ماسوره هم میتوانید نخ جدید پرکنید. فقط مجبور میشوید زودتر ماسوره را دوباره پرکنید چون نخ مورد نظرتان زودتر تمام میشود).
نخ موردنظر را روی «پایهی قرقره اصلی» بگذارید و در صورت وجود، نگهدارنده را هم روی نخ بگذارید (معمولا فقط در پایههای افقی). بسیاری از چرخهای خیاطی فقط با استفاده از نیروی جاذبه قرقره را سر جای خود نگه میدارند. پس اگر قرقرهتان افقی است و قسمت نگهدارندهای پیدا نمیکنید نگران نباشید.
اگر قرقره مدل جدید باشد باید اول سرِ نخ را باز کنید. بدنبال شکافی در یکی از دو سر قرقره بگردید. شاید نیاز باشد کمی از برچسب قرقره را پاره کنید تا این شکاف پیدا شود. سپس نوک نخ را بیرون بکشید.
سر آزاد نخ را روی هر قلابی که «نگهدارنده نخ ماسوره» داشت بپیچید.
سر نخ را از سوراخ کوچک روی ماسوره رد کنید.
ماسوره را در «میلهی ماسوره پُرکن» بگذارید. هر فنر یا گیرهی کوچکی که داشت را حتما ببندید. باید ماسوره را طوری سر جایش بگذارید که نخی که در مرحله قبل، از ماسوره رد کردید به رو و به سمت خودتان باشد (یا به سمت بالا باشد درصورتیکه «میلهی پرکنندهی ماسوره» روی چرخ باشد).
سیستم سوزن را غیرفعال کنید. در بسیاری از چرخ خیاطیها برای اینکار باید از دستهی دایرهای شکل سمت راست چرخ (توپی/چرخ بالانس) استفاده کنید. احتمالا باید قسمت میانی توپی را فشار بدهید یا بکشید یا بچرخانید. برای اطمینان دستورالعمل چرخ خیاطیتان را نگاه کنید. چرخ خیاطی معمولا وقتی ماسوره پر میکند سرعت بالاتری دارد نسبت به زمان دوختن دارد و مطمئنا نمیخواهید سوزن در این زمان وحشیانه بالا و پایین برود.
مکانیزم «ماسوره پُرکن» را بکار بیندازید. در بعضی چرخهای خیاطی باید «میلهی ماسوره پُرکن» را به یک سمت فشار دهید. شاید هم نیاز باشد «درجهی نوع کوک» را روی «پر کردن ماسوره» تنظیم کنید.
سر آزاد نخ را بگیرید و دستتان را از تمام قسمتهای چرخ که حرکت میکنند، دور کنید و پدال پایی چرخ یا اهرم زانویی را فشار دهید. «میلهی ماسوره پُرکن» شروع به چرخیدن میکند.
اگر ماسوره را درست نخ کرده باشید، نرم و صاف و راحت و احتمالا با برآمدگیِ قسمت میانی، نخ میشود.
وقتی ماسوره به اندازهی کافی، یعنی درحدی که نخ سرجایش بماند و به بیرون سر نخورد، نخ شد، باید همان سر نخ را که در دستتان است (از قسمتی نزدیک ماسوره) ببرید. اینکار باعث میشود این نخ به هیچ قسمتی از چرخ گیر نکند.
ماسوره را کامل نخ کنید. شاید به نظر خیلی نخ بیاید اما مطمئنا نمیخواهید خیلی زود، وسط دوخت، نخ ماسوره تمام شود. بیشتر چرخهای خیاطی خودشان مکانیزمی دارند که وقتی ماسوره پر شود دیگر آن را نخ نمیکنند و با تیغهای که دارند خودشان سر نخ را میبرند. اگر چرخ خیاطی شما هم این مکانیزم را دارد بگذارید هرچقدر میخواهد ماسوره را نخ کند وگرنه نگذارید ماسوره بیشتر از حد لبههایش نخ شود.
به همان حالتی که در عکس میبینید ماسوره و ماکو را در دست نگهدارید. اگر نخ ماسوره در جهت درست باز نمیشود ماسوره را وارونه کنید.
ماسوره را در ماکو بگذارید.
نخ را از زیر گیرهی ماکو رد کنید. بعد از این مرحله برای باز کردن نخ باید با فشار بیشتری آنرا بکشید. بگذارید این اضافهی نخ آویزان بماند.
با گرفتن ضامن روی ماکو، طبق عکس، ماکو را در دست بگیرید.
ماکو را در «جای ماکو» بگذارید. مطمئن شوید ماکو کامل سرجایش قرار گرفته (باید صدای کلیک را بشنوید) و جهتش درست است. وقتی ضامن را رها میکنید ماکو نباید بچرخد یا شل باشد. ماکو باید سرجایش قفل شود و سر آزاد نخ آویزان بماند. درِ «جای ماکو» را نبندید.
سیستم سوزن را با چرخاندن توپی فعال و سیستم ماسوره پُرکن را غیر فعال کنید و مکانیزم چرخ را دوباره روی کوکِ ساده و رو به جلو تنظیم کنید.
سوزن را به روش همیشگی از نخ قرقرهی اصلی نخ کنید. وقتی سوزن نخ شد باید نخ ماسوره را بالا بکشید. سر نخ را در آن دستتان که آزاد است نگهدارید.
توپی را به سمت خودتان بچرخانید. سوزن باید پایین برود و دوباره بالا بیاید و به بالاترین موقعیتش برگردد. یک چرخش کامل توپی برای اینکار کافی است. نخ قرقرهی بالا با اینکار به درون ماسوره میرود.
نخ ماسوره را ببینید که نخ قرقرهی اصلی آنرا از سوراخ روی صفحهی فلزیای که زیر سوزن است بالا میکشد.
میتوانید به کمک نوک یک قیچیِ بسته، نخ ماسوره را از زیر پایهی سوزن بیرون بکشید.
اگر وقتی به آرامی نخها را بیرون میکشید از سوراخ بیرون نمیآیند، توپی را کمی ) بچرخانید. معمولا برای بیرون آمدن نخ، سوزن باید به بالاترین موقعیتش برگردد.
سر آزاد نخها بکشید تا بلندتر شوند. آنها را محکم در دست بگیرید که هنگام دوخت گیر نکنند.
قبل از شروع خیاطی درِ جای ماکو را ببندید.
نکات پرکردن ماسوره
برای خرید ماسوره نام و مدل چرخ خیاطیتان را به همراه داشته باشید تا ماسوره نامناسب نخرید. همچنین میتوانید برای مقایسهی سایزها، ماسورهی اصلی چرخ را ببرید. مسئولین خرازی یا نمایندگیهای خدمات پس از فروش چرخهای خیاطی میتوانند برای انتخاب سایز مناسب ماسوره شما را راهنمایی کنند.
درست مثل پدال گاز اتومبیلها، پدال چرخ خیاطی هم هرچه محکمتر فشار داده شود، چرخ سریعتر کار میکند. هر چه بیشتر پیش بروید و تمرین کنید شما هم خواهید دانست که نیازی نیست ماسوره را آرام نخ کنید مخصوصا اگر مکانیزم سوزن را درست غیرفعال کرده باشید. وقتی مطمئن شدید همهچیز درست کار میکند پدال را محکمتر فشار دهید و سریعتر پیش بروید.
چون ویژگیهای چرخهای خیاطی باهم تفاوت دارند، برای راه اندازی چرخ خیاطی دفترچه راهنمایش را نگاهی بیندازید.
اگر دفترچه راهنمای چرخ خیاطیتان گم شده یا هنوز هم درست متوجه نشدهاید، از یکی از نمایندگیهای خدمات پس از فروش چرخهای خیاطی سوال کنید. کسی که آنجا کار میکند احتمالا از تفاوتهای چرخهای خیاطی مطلع است و میتواند شما را درست راهنمایی کند.
هشدارهای پرکردن ماسوره
اگر در کار با چرخهای خیاطی تبحر دارید، از شل/سفتکردن گیرهی ماکو نترسید. با ایجاد تغییرات میتوانید از انواع نخها با جنسهای متفاوت به راحتی استفاده کنید.
تلاش نکنید که تنظیمات گیرهی ماکو را خودتان تغییر دهید. معمولا ماکو درست تنظیم شده و بهتر است فقط فشار نخ قرقرهی اصلی را تنظیم کنید تا نخ صاف شود.
چرخهای خیاطی قسمتهای متحرکی دارند که میتوانند صدمه بزنند. این قسمتها را پیدا کنید و دستها و اجسام را از آنها دور نگهدارید. مخصوصا مواظب باشید دستتان زیر سوزن نرود.
افزودن دیدگاه