همه ی افراد خواهان داشتن اندام متناسب و زیبا هستند. افرادی که دچار اضافه وزن می شوند بلافاصله نان را از سبد غذایی خود حذف می کنند تا با این روش وزن اضافه ی خود را کم کنند. درست است که نان به دلیل داشتن کربوهیدراتها باعث اضافه وزن میشود اما گزینههای نانی سالمی هم وجود دارند که میتوانید از آنها استفاده کنید اما همچنان خوش اندام باشید.
خوردن نانهای که کامل هستند باعث میشود شما لاغر شوید نانهای کامل به علت داشتن فیبر و سایر مواد مغذی دیرتر هضم شده و زمان بیشتری را در معده شما بوده و متابولیسم را افزایش داده و مانع از بروز بیماریهایی مانند افزایش قند خون میشوند. بنابراین به جای خوردن شیرینی و شکلات به سراغ نان و غلات کامل بروید.
کدام نان کالری کمتری دارد؟
پژوهشگران دریافتهاند افرادی که از نان های تیره رنگ به جای نان های سفید استفاده می کنند، کم تر در معرض خطر ابتلا به اضافه وزن قرار می گیرند. این در حالی است که افرادی که نان اصلی مصرفی آنها نان سفید است، حدود ۴۰ درصد بیشتر مستعد اضافه وزن هستند. اگر در یک رژیم لاغری و کاهش وزن هستید، نان کامل برای کاهش وزن مناسب است و بنابراین، توصیه میشود نان سبوسدار را انتخاب کنید. فیبر موجود در نان کامل یا سبوس دار در شما احساس سیری به وجود میآورد و باعث میشود به علت احساس سیری در کل کالری کمتری مصرف کنید. پس یک انتخاب عالی، برای کاهش وزن نان کامل یا سبوس دار برای لاغری است.
علاوه بر تأثیر مثبت در کاهش وزن، نان های سبوس دار باعث ثابت نگه داشتن قند خون در افراد می شود که نتیجه آن احساس سیری طولانی مدت است و این امر از ابتلا به چاقی و اضافه وزن پیشگیری می کند. از طرف دیگر سبوس موجود در نان مناسب برای لاغری باعث تأمین برخی از ویتامین ها و مواد معدنی مورد نیاز بدن شده و از سوء تغذیه نیز جلوگیری میکنند.
مصرف نانهای سبوسدار در مقایسه با نانهای سفید، به آهستگی قند خون را بالا میبرد و فرد دیرتر احساس گرسنگی میکند که این عامل میتواند در پیشگیری از بروز چاقی و به دنبال آن دیابت و بیماریهای قلبی عروقی مؤثر باشد.
آیا غلات سبوسدار هم ما را چاق میکنند؟
برخلاف باور عموم مردم که گمان میکنند غلات سبوسدار باعث ایجاد اضافهوزن و چاقی نمیشوند، مصرف نامتعادل و نامتناسب تمام کربوهیدراتها، به خصوص کربوهیدراتهای نشاستهای باعث افزایش وزن میشود
نان، برنج و ماکارونی سبوسدار یا قهوهای هم مانند سایر غلات کالری بالایی دارند و اگر بیش از اندازه مصرف شوند، میتوانند چاقی شکمی را در پی داشته باشند. وقتی متخصصان تغذیه میگویند از غلات سبوسدار استفاده کنید، منظورشان تبدیل نان، برنج و ماکارونی سفید به قهوهای است نه افزایش حجم دریافت آنها. غلات سبوسدار نسبت به انواع تصفیهشده خود، فیبر بیشتری دارند و هضم و جذب آنها هم در دستگاه گوارش سادهتر است.
نکته مهم راجب غلات سبوس دار :
بهتر است بدانید که تقریباً تمام نان ها در هر ۱۰۰ گرم ۲۵۰ کیلو کالری دارند. حالا بعضی از آنها اندکی کمتر و برخی اندکی بیشتر. هرچقدر نان انتخابی شما از دانههای بیشتری در آن استفاده شده باشد برای مثال آفتابگردان، کنجد، گردو و… کالری آن نیز افزایش مییابد. نان های خشک مثل نان سوخاری به علت نداشتن آب، کالری بالاتری دارند و معمولاً در هر ۱۰۰ گرم ۳۵۰ کیلو کالری دارن
برخی از نان ها به دلیل ترکیباتی که دارند سالم تر هستند. سعی کنید نانی که انتخاب می کنید شامل ۱۰۰٪ آرد گندم کامل باشد. بهترین نان برای لاغری همان طور که گفتم به معنی کمتر بودن کالری آنها نیست. بلکه منظور این است که این نان ها دیر هضم هستند و مدت زیادی در معده شما می مانند در نتیجه به شما احساس سیری خواهند داد. افزودن برخی دانه ها به نان مثل آفتابگردان، کنجد و … کالذی نان شما را بیشتر می کند. اما ارزش غذایی نان شما را بیشتر می کنند.
اگر دنبال نانی رژیمی برای کاهش وزن هستید بهترین گزینه های شما نان چاودار، نان سبوسدار، نان کتان و نان جو دو سر هستند.
افزودن دیدگاه