فواید میوه های خشک
فواید میوه های خشک از سالها پیش شناخته شده است. میوه های خشک از گذشته در جوامع و فرهنگ های مختلف برای اهداف پزشکی مورد استفاده قرار می گرفت. به عنوان مثال هندی ها از میوه های خشک برای افزایش انرژی، تقویت سیستم عصبی، بهبودهضم غذا، تسکین سردردهای ناشی از استرس و همچنین مقابله با بسیاری از بیماری استفاده می کنند. بدن ما به مواد مغذی مهمی نیاز دارد که در تمام طول سال از طریق مصرف میوه های تازه جبران می شود؛ بنابراین در طول فصل هایی که از تنوع میوه ها کاسته می شود. می توانید مواد مغذی لازم را با مصرف میوه های خشک تامین کنید.
میوه خشک به میوه ای گفته می شود که تقریباً تمام محتوای آب خود را از دست داده است. میوه تازه پس از خشک شدن جمع شده و به یک میوه کوچک و پرانرژی تبدیل می شود. انواع مختلفی از میوه های خشک وجود دارد که رایج ترین نوع آنها کشمش است. برخی انواع میوه های خشک با شکر یا شکلات روکش می شوند.
مصرف میوه های خشک چه فوایدی دارد؟
میوه خشک سرشار از عناصر معدنی فیبر و آنتی اکسیدان بوده و بسیار مقوی است؛ بنابراین، یک وعده میوه خشک می تواند درصد زیادی از از ویتامین ها و مواد معدنی مود نیاز بدن مانند فولات، کلسیم، آهن و پتاسیم را تأمین کند. میوه خشک به طور کلی حاوی مقدار زیادی فیبر است و منبع خوبی از آنتی اکسیدان ها، به ویژه پلی فنول ها می باشد.
همچنین میوه خشک منبع خوبی از ترکیبات گیاهی قوی از جمله آنتی اکسیدان ها است. مصرف میوه خشک با افزایش دریافت مواد مغذی و کاهش خطر چاقی ارتباط دارد.
بررسی ها نشان می دهد که مصرف آنتی اکسیدان های پلی فنول با بهبود جریان خون، ارتقاء سلامت دستگاه گوارش، کاهش آسیب اکسیداتیو و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری ها در ارتباط است. همچنین افرادی که میوه خشک مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که میوه خشک مصرف نمی کنند، وزن کمتری داشته و مواد مغذی بیشتری مصرف می کنند.
مضرات مصرف زیاد میوه خشک چیست؟
میوهها حاوی مقادیر قابل توجهی قند طبیعی هستند. در طول فرایند خشک کردن، میوهها آب خود را از دست میدهند. این باعث میشود تمام قند و کالری در یک میوهی کوچکتر متمرکز شود. به همین دلیل، میوه خشک دارای کالری و قند زیادی است. گلوکز و فروکتوز از جمله قندهای موجود در میوههای خشک هستند.
محتوای قند طبیعی میوههای خشک، عبارت است از:
- کشمش: 59٪.
- خرما: 64–66٪
- آلو خشک: 38٪.
- زردآلو: 53٪
- انجیر: 48٪
چاقی از عوارض مصرف زیاد میوههای خشک است؛
میوههای خشک دارای کالری زیادی هستند؛ بنابراین خوردن مقادیر زیاد آن میتواند منجر به مصرف بیش از حد قند و کالری و در نتیجه چاقی شود. همچنین این میوهها دارای مقدار فراوانی کربوهیدرات هستند و مصرف آنها برای رژیمهای کم کربوهیدرات مناسب نیست.
همچنین حدود 22–51 درصد از قند میوههای خشک، فروکتوز است. مصرف بیرویهی فروکتوز میتواند اثرات منفی بر سلامت داشته باشد. این خطرات شامل افزایش وزن، ابتلا به دیابت نوع 2 و بیماریهای قلبی است.
پوسیدگی دندان از ضرر های بارز میوه های خشک به حساب می آید;
اگر شما از آن دسته افرادی هستید که همیشه مقداری میوه خشک در جیب یا کیف خود دارید، بهتر است مراقب دندان های خود باشید، زیرا مصرف بیش از حد میوه های خشک مانند کشمش میتواند باعث تخریب دندان ها شود.
افزودن دیدگاه